silent reader(s)

Girlfriend Gone Wrong

1 balasan ikhlas

Someone or something having big trouble lately . he's been craving for a companion,or a female . for weeks ago . haha. im not torturing him but , i just wanna teach him or it how to be a human . karut . i dont really remember the exact date i bought the first betta , two weeks ago i think . 

percubaan pertama , aku tersilap beli betta jantan untuk dia . beberapa kali jugak aku tengok Bat kena patuk dengan betta jantan tu . sorry . aku tak pandai bab bezakan jantina , i mean untuk ikan saja . -_- whoaa jangan salahkan aku , aku tak promote gay relationship -.- well its good to know Bat is straight

percubaan kedua , yeah wajib ada percubaan lagi , sebab Bat tak henti buat buih-buih , itu tanda dia dalam emosi mengawan . emosi mengawan ? okay , musim mengawan ? macam itu lah. pun tak berhasil sebab ikan betina tu mati , mungkin pening , lagi pun ikan tu bukan spesies betta , yeah muka aku memang minta ditipu . aku tak tahu apa-apa pasal ikan . tapi Bat cuba juga dekat-dekat dengan ikan tu walaupun bukan spesies sama dengan dia . boleh gagah jugak taste ikan ni , layan berlainan kaum jugak , its good to know my pet not being racist -.-

percubaan ketiga , kali ketiga ni aku tak nak terlalu gelojoh , jadi aku letakkan Tina dalam satu bekas lain ,instead of tuang terus dalam tempat Bat (as usual).disebabkan ini ikan betina pertama yang sampai dengan hidup , i named it Tina. posisi bekas Tina didepan bekas 3 ekor male betta , which is Bat my hero (long-tail betta) , Qeous (short-tail betta) , the third male betta ikan yang asalnya aku fikir betina tu , dia saja tak ada nama , dia tu garang semacam , aku tak berapa suka .aku nak anak-tiri-kan dia . tapi aku bagi makan sama rata nah . tak ada catu makan .

speaking about the third trial , Bat macam dah give up . mungkin sebab Tina short-tail betta ? atau sebab badan Tina besar sikit dari Bat ? Bat macam tak sudi berkawan saja . takkan trauma kena patuk dengan Tanpa Nama tu ? entah aku tak tahu . hari ni aku baru masukkan Tina dalam akuarium Bat . aku perhati Tina yang asyik dekat-dekat dengan Bat , tapi Bat buat perangai lah . macam Tina tu nak bunuh dia saja , padahal sebelum ni dia yang nak sangat kawan , buat buih tak habis-habis ! dah ada , tak nak pulak !  nampak tak marah tuan , tuan marah ni ! huhu.

what a frustration , aku terpaksa split them both by a barrier , but stil in the same space . Bat macam takut kena serang lagi , padahal Tina tak buat dia pun , aku tak faham lah . Bat yang serang Tina ada lah . nasib kau baik Bat , sebab kau ikan , kalau tak , aku sendiri viral-kan perbuatan kau ni , dayus ! memang ikan laga kena tinggal sorang-sorang kan ? male betta memang suka gaduh , kalau tak , kita tak panggil lah ikan laga kan . akhir kata , percubaan persenyawaan kali ketiga - FAILED!


this is not Bat ,its  just 50% my Bat look alike



 

Copyright All Rights Reserved A Gentleman To Be