silent reader(s)

Cuci Mata Kat Thailand Food Festival Berhampiran UITM Permatang Pauh

0 balasan ikhlas



Tajuk entri kali ni memang tak boleh dipendekkan . sebenarnya aku dan makanan thailand ada satu bonding yang istimewa -.- yang tak penting pun untuk di mention kat sini. jadi bila aku ternampak banner festival tu maka menggeletar satu badan aku . tanda teruja yang amat . aku rasa ayat tu terlalu melampaui batas-batas norma . if im not mistaken , festival tu bermula 29 September baru-baru ni . hari demi hari berlalu , hari ni baru aku dapat jalan-jalan kat festival tu .



Dari jauh tengok , macam gah jugak sebab banyak sangat booth , lagak Jom Heboh . tapi bila masuk , aku nampak gerai kasut , tudung , ahh macam uptown Perda ! mana makanan Thai ?! oh rupanya bahagian gerai makanan berada di tengah-tengah -.- di tepi penuh dengan gerai barangan dengan harga murah berbanding pasaran . 




Sangat meleset jangkaan aku , aku bayangkan ada makanan unik , yang dapat buat aku termimpi-mimpi untuk malam ni , rupanya dusta belaka ! tak ada yang unik pun  . mungkin aku yang terlepas pandang makanan yang sedap . konsentrasi aku agak terganggu masa berjalan kat situ , gadis-gadis UITM sangat distract fokus -.- nasib baik iman aku kuat . katanya festival ni dah berlangsung di Penang seberang laut , jadi kali ni dibuat di sebelah seberang perai pulak , lokasi sangat berdekatan UITM Permatang Pauh , boleh dikatakan berhadapan UITM . tak salah kalau sambil menyelam , minum air .jangan merangkak sambil kentut berbunyi . itu perbuatan huduh .



Bagi orang-orang Penang yang suka try makanan baru atau suka cuci mata -.- atau orang selatan mahupun orang pantai timur yang accidently ada di Penang sekarang , tolong lah pergi festival ni ,sambil menyumbang pada kesesakan jalan raya untuk tengok harga barang sangat okay macam seluar track Adidas , atau tudung bagi perempuan pun ada siap brand AidiJuma lagi tu , untuk orang-orang yang nak cari adaptor charger , cable , pun boleh pergi situ . tak dinafikan , ada makanan yang kita tak kenal , pun ada di festival tu . mungkin aku yang berjalan terlalu tak tercapai akal mu -.- festival ni tamat 2 hb Oktober 2016 , jadi masih sempat lagi kalau ada yang belum datang tu . ada orang bagitau pasal cookies yang berasap mulut kita bila makan , trick nitrogen liquid saja tu , tapi sayang aku tak jumpa pun cookies tu tadi . " sayang aku tak jumpa " , " sayangnya aku tak jumpa " . hancur bm aku di sini . ini lah yang terjadi bila ayat perbualan dimasukkan dalam penulisan , tapi penulisan yang tak rasmi macam blogging ni , tak apa kot kalau kita tulis ikut keselesaan kita sendiri ? tolong jauhkan aku dari standard penulisan sesungguhnya aku dah penat mengikutinya sepanjang persekolahan dahulu .

Friendship Mistaken For Love

2 balasan ikhlas



one of my weaknesses was, i always think its my responsibility to please people around me whenever they feel sad . so i tend to note little things about them . i just feel enjoyed by doing that , its like i note someone's existence on Earth , i appreciate them. is it bad thing to do? yup ,in the other hand, no one like his/her bf/gf be so concerned about someone else . right ?

it is not that im giving false hope eventhough it really seems as it was . i can't see things/situations from girls eyes , neither boy's perspective . it feels like i gain my own happiness by pleasing others . i know whats like to be alone , got no one to count on is one of homeless feelings, which sucks . im not trying to be a savour to every unhappy girl . i just thinking , its just my little help somehow, because i prefer to befriends with girls . but then it will be considered as flirting isnt it .

people says , if you want something , then you have to give first somehow . when im trying to be there for someone during their down times , they might be there for me through my hard times too . maybe . its not that i hope something in return , but thats what the world residents really are  . perhaps , the ones we help wont help us in future , but still , if we doing good deeds , good things will happen eventually . at least , i always have that in my mind .

is it bad things to make someone feel better ? im not praise them or do things as such . i just keep them a company , be a listener , but im not giving an advice which something im not good at . so i come to this conclusion , i cant befriends with girls anymore -.- means no friends .
 

Copyright All Rights Reserved A Gentleman To Be