silent reader(s)

Please Breathe Out Hate

0 balasan ikhlas





i dont know why at this moment , i feel like it is just me , myself and I , feeling this way . should i feel ashamed of got a little colony of friends ? even worse , i dont have any actually , for right this moment . aku bukan anti sosial . bukan juga yang suka bergaul . so what the actual species i belong to ? aku susah untuk terima orang baru dalam hidup aku , for real . whether its friends or someone special . so what i've been went through all this while is whoever friends i brought to home , regardless gender , my parents or the neighbours would have something dirty in the back of their mind . why ? can anyone answer me with verified one .

im not living in denial to say im not enjoying moments when im getting out , alone . so that i can go anywhere i want , dont need to follow other demand .but it was a few times i felt that way . mostly , i feel like , watch me , im walking alone , sobsobsob . what a pathetic life. however ,i rather getting out alone than hanging out with person i dont find any common thinngs that i can share with . that would be krik krik krik , we dont want that , obviously i dont want to be in such situation you had to force millions words in your head to get out , but it wont . as for me , i dont talk too much with humans i cant get along .

so what kind of entertainments for the person like me ? i have whatsapp , instagram , facebook and this blog too . they were my best friends ever , since i growing up in this place . im not avoiding the public .i can talk to strangers , i used to be a cashier , even went on practical days in a travel agency ,years in the back . i can greeting everyone . but what is happening now is out of my hand . i dont know what is happening to this body , what been strungling in this mind lately . frankly , it been a year i have been acted this way . aku sangat agresif dalam pertimbangan , aku rasa semua benda tak kena . aku rasa semua orang against aku . atau ini penyakit pantang ditegur -.- 

huarrgghh aku tak boleh nak tolerate dengan sesiapa pun , lebih teruk lagi , customer pun aku rasa nak marah . rasa saja , aku tak marah pun . mana boleh marah customers . kecuali kalau diorang buat feelings harrasment kat aku -.- falling for customer , like nevaaa baby . feeling harrasment ? wujud ke ? seriously aku tak selesa , bila number telefon aku disalahguna . huwaaaa. sebelum ni aku cuma letak di instagram , tak ada gangguan . aku dapat rasa orang yang salahguna ni dari facebook , sebab gejala ni aku detect sejak aku rajin promote situ . bayangkan kau tengah tunggu panggilan kerja , atau panggilan dari someone yang takkan call kau , pastu it happen to be orang lain yang call , sakit hati tak ? cheq cemuih tak dak . huhhh. just , they cant see that " whatsapp only" , ?

aku dan cerita pasal perempuan berpisah tiada . sorry aku guna ayat tu aku jumpa kat iklan mana entah , bunyi dia , "jerawat dan remaja berpisah tiada ". bunyi cam menarik . aku bukan nak rasa menyesal atau tak menyesal , bila aku mula aktif di facebook , aku notice seorang perempuan hot stuff yang pernah mengorat aku , hah mengorat aku ? i was like , kau ada lagi ? eh aku tak pernah doa dia pendek umur .cuma , aku fikir mungkin dia marah aku tak terima dia dulu , typically , mesti dia akan hilang kan . untuk meredakan dan melupakan aku pernah agak kejam dulu, aku terus remove facebook acc dia,few days ago . aku kejam ? tapi aku tak rasa dia akan notice pun . kalau dulu aku rasa gah bila disukai seorang, dua, tiga,mungkin empat dan lima ,atau mungkin enam perempuan pada masa yang sama, sekarang aku rasa betul la keputusan aku tak terima cinta a few girls tu , one loser macam aku takkan buat diri aku happy pun , jauh sekali nak gembirakan orang lain ? last sekali ,aku jugak talking to the moon sorang-sorang . one thing to be sure of , hal perasaan mana boleh dipaksa , cliche puiiihh. tapi sakit ke rasa bila cinta kena reject ? aku rasa lagi sakit kalau job application kene reject kan ?. like , " am i one of the idiots , or why can this happened to me ,im sick of this life,or am i not qualified enough ???" aku rasa sakit sembelit lagi sakit , above all yang aku stated earlier .

Al Kisah Seorang Promoter

2 balasan ikhlas



Kejadian yang berlaku kelmarin siang , atau siang kelmarin ? mana-mana boleh asalkan kau tak berniat nak judge penulisan aku secara formal -.- aku bukan penggemar ayam goreng , maksudnya aku cuma makan bila aku rasa teringin . so kfc bukanlah rumah kedua aku . unlike korang. korang?. maksud aku , skrin desktop , wayar usb , headset , semua yang terdekat dengan aku sekarang sepanjang aku menulis entri ni .

sorry kalau perenggan kedua ni baru aku masuk tajuk , kelmarin siang aku ada pergi Mydin yang agak besar . selangkah tapak ke dalam hypermarket tu , aku disambut satu senyuman seorang gadis , promoter dalam kedai baju budak-budak . cara aku cerita ni ada macam terjadi apa-apa yang menghala ke episod cinta tak -.- tak jugak . dalam setahun , rasanya aku boleh kira dengan jari berapa kali aku senyum kat orang asing .aku bukan sejenis orang mesra senyuman . tapi aku bukan lah makhluk ego yang boleh buat kering bila ada orang senyum dekat aku , not im not that annoying . plus , orang yang senyum tu pun boleh tahan , tak rugi kan kalau aku balas balik ? okay setakat itu saja .


sorry kalau perenggan ketiga baru aku masuk point entri ni sesungguhnya . aku jalan-jalan dalam Mydin tu , kalau masuk hypermarket , aku ada a few department yang menjadi must visit places . first , baju . pastu beverages . sejak nak raya ni , aku rajin jugak lalu lalang kawasan penjagaan diri , lagi tepat , penjagaan muka . raya ? puasa pun belum . aku ada masalah eye bag . aku tak tahu sama ada eye bag tu obvious atau aku yang mengada . sebagai pembeli yang suka survey , aku survey harga saja la . aku kan pembeli yang bijak , kembar Rashid -.- jadi lah seperti Rashid . eye roll Garnier tu around RM 26 . huh bagi aku sangat mahal kalau nak tengok saiz dia tak sepadan harga , tapi kalau effect dia ummph , then worth it la harga cam itu kan . then , perfume, aku suka spray kan tester ke udara . aku ada usha jugak Korean Hot & Spicy Noodles yang kononnya tengah hangat , tapi bila sedar pasal status halal dia , aku sekadar usha saja la .

sorry kalau perenggan ke-empat baru aku nak cerita pasal seorang promoter makanan sejuk beku , dia datang dan bagi aku rasa tester , aku tak tahu apa nama yang sesuai , food sample mungkin , isi ayam yang digoreng yang dipotong sebesar jari kelingking aku . jenama Azmy rasanya . bagus lah produk keluaran muslim katanya . dia buka freezer depan aku , pastu ambil sosej ayam jenama tu , pastu dia nak aku beli ? cara dia sangat mendesak . aku pulak spesies kalau aku memang tak nak , aku pegang pun tak nak . berlaku sedikit pergelutan disitu -.- aku cakap aku tak nak , aku rasa mungkin promoter tu faham so dia beredar dari situ . aku teruskan tinjauan aku ke bahagian yang jual ayam crispy yang kita kena goreng tu , alih-alih pandang kanan dia datang lagi . tak putus asa . aduh . apa punya promoter la aku fikir masa tu . dia tengok aku tengah pegang Ayamas crispy chicken tu , terus dia cakap , " jenama Azmy pun ada isi ayam tanpa lemak , 2 kg , 9 ringgit saja" , aku pun letak la Ayamas tu balik . memang aku tengah cari sesuatu yang sedap & murah -.- Ayamas tu tengah promotion jadi 11 ringgit untuk 850 g camtu . so dalam otak aku mulakan percaturan , kalau beli yang dia kata tu kira aku berjimat la . sekali dia datang bawa nugget ayam 2 kg . adeh .patutlah cakap tak ada lemak , memang la nugget tak ada kulit -.- haih..sekali aku lesing kang. ini first time aku terpaksa menjawab untuk beli yang aku nak . yes , dengan promoter tu . aku cakap aku tak nak nugget , aku nak ayam seketul seketul tu . dia boleh jawab , " ini pun ayam " . promoter ni memang nak cari gaduh . aku rasa nak fikir saja dia tu bukan promoter saja , entah-entah dia lah Azmy tu -.- beria benar promote sampai memaksa tahap buat customer kena bagi jawapan kenapa tak nak .


so sesiapa yang terbaca entri ni , aku ingin menyeru , kalau anda nak nugget yang sedap , 2 kg , RM 10 kebawah , beli lah jenama Azmy eh . aku tak beli bukan sebab tak nak , tapi kelmarin tu memang aku teringin yang seketul tu . jenama Azmy tak ada jual ayam seketul bersalut tepung tu . bila kita tahu apa yang kita nak , orang boleh tawar macam-macam pilihan lain , yang mungkin lebih baik , tapi aku spesies ikut kemahuan sendiri , bila aku yakin la , bila aku tak yakin , datang orang pujuk itu ini , bergoyah jugak keputusan tu kadang-kadang .
 

Copyright All Rights Reserved A Gentleman To Be