silent reader(s)

Amaran Mama

0 balasan ikhlas


gambar bayi curian gugel



Selamat malam . entri yang lalu mungkin agak beremosi . andai ada orang , if any , tak suka , ajarkan aku untuk mengarang tanpa emosi , nescaya blog ini akan jadi blog advertorial sahaja -.- sanggup ? penulisan yang tak ada emosi di dalamnya , umpama jasad tanpa roh . tapi kalau terlebih emosi pun masalah juga .semacam penulis yang bermasalah pulak .


Ask me what's my best side, I stand back and point at you
You, you the one that I argue with, I feel like I need a new girl to be bothered with,
But the grass ain't always greener on the other side,
It's green where you water it
So I know we got issues baby true, true, true,
But I'd rather work on this with you
Than to go ahead and start with someone new
As long as you love me


Suka untuk aku khabarkan disini yang aku dibesarkan dalam suasana tiada sokongan berkaitan cinta selagi pakai baju sekolah .  zaman berubah , ibu bapa sekarang makin sporting katanya . tapi remaja kan diajar ikut zaman masing-masing , lain era lain cabaran . macam sekarang kan sudah muncul bertahun-tahun sudah subjek seksologi , teringin aku nak tahu silibus pembelajaran subjek tu . atau aku layak untuk apply sebagai pengajar subjek itu . rasa ingin tahu tak seberapa sebenarnya , bahkan aku kesiankan budak-budak zaman sekarang yang ada PT3 kepala bana semua . sabar , itu semua untuk kebaikan juga , serupa GST. setidaknya rakyat Malaysia sudah ada kesedaran untuk ajar diri jadi kreatif dan tiba-tiba bijak mengitar semula barang lusuh -.- dan juga menggunakan semula barang .

Perenggan ni aku nak masuk walau tiada kesinambungan dari perenggan diatas.Baru-baru ni aku dah naik pangkat , dari konstabel ke koperal ? tak. kelahiran anak pertama dari saudara sebapa seibu aku , walaupun itu anak dia , boleh tak aku pun nak berangan seminit naik pangkat jadi ayah . walau kelahiran puteri sulung di negara luar , hari ibu dia masuk labour room , kecoh dalam whatsapp group family . walaupun semua group whatsapp aku suka mute kan , tapi aku sentiasa buka -.- aku tak lah seteruk yang mungkin pembaca blog ini bayangkan .

Maaf tak dapat nak kongsikan gambar-gambar si comel itu dalam blog ni. mungkin tunggu si empunya anak tiba di Malaysia dulu . aku pernah baca amaran pasal berkongsi gambar anak baru lahir di media sosial sebenarnya tak bagus . whether its wrong or right , tak salah jika berjaga-jaga . itu anak saudara , kalau anak aku ? tunggu umur dia setahun dulu baru aku upload sini . atau nak rahsiakan identiti anak aku macam ayah dia juga -.- mesti lagi sakit jiwa orang yang datang baca blog ni nanti . 
 

Copyright All Rights Reserved A Gentleman To Be