silent reader(s)

DNA Siapa Penentu IQ Anak Kita

4 balasan ikhlas




Assalamualaikum .

Ketinggian anak ? 70% ketinggian anak adalah dari ibu bapanya . 35% dari ibu , 35% dari ayah . jika kedua-dua orang tuanya tidak tinggi , maka 30% ketinggiannya dari usahanya sendiri .

Kecerdikan si manja ? 50% - 60% cerdasnya otak anak kita , eh kita , huhu , iklan jap , okay sambung balik , kecerdasan minda anak diwarisi dari ibunya . jika anak tak cerdik , yeah , salahkan isteri anda ! hohoho. gurau saja , jangan ambil hati . hati saya sudah diwartakan untuk dia saja . wah sempat masuk pickup line .kecerdasan minda manusia dipengaruhi chromosome X , disebabkan perempuan memiliki 2 chromosome X , kecerdasan otak ibu tersangatlah penting . ikut formula ini untuk zuriat yang bijak :

jika anda adalah lelaki , dan sedar diri anda kurang bijak , maka cari lah perempuan yang bijak untuk dinikahi

jika anda adalah perempuan , dan rasa IQ anda kurang sikit , maka usaha lah lahirkan anak perempuan , sebab kurangnya IQ anda akan beri impak yang kurang baik pada zuriat jika dia lelaki

bab cerdik ni panjang la pulak , baca lagi ni , jika anda perempuan yang kurang IQ dan menikahi seorang lelaki yang bijak , ehem , tetap juga kecerdasan pasangan anda itu takkan diwarisi kepada anak . selain itu , jika anda berkenalan dengan lelaki yang bijak , ketahuilah ibunya juga bijak dan mungkin who's in charge !

bagi perempuan yang kurang IQ , rasanya jika amalkan surah Al-Quran yang disyorkan :


afdhal dibaca setiap kali selepas solat fardhu dan dihembuskan ke perut ibu , selalu berkomunikasi dengan anak walaupun masih di dalam rahim , sesuatu yang sudah mempunyai roh nescaya akan dengar setiap percakapan kita , maka itu kita digalakkan jaga adab , bukan ibu saja tapi ayah juga semasa bayi di dalam rahim lagi . alah caption jadi panjang,sorry.

walau Israel rejim zionis sangat zalim , namun ada satu aspek mengenai mereka yang menjadi salah satu rahsia mengapa mereka sangat berkualiti walaupun rakyatnya sedikit . orang Israel mengamalkan perkahwinan golongan bijak dengan bijak . contoh , lawyer akan berkahwin dengan seorang doktor demi menjaga kualiti zuriat mereka .

Sifat si comel ?part yang ni harus di bold-kan tulisan tahap gaban . anak banyak mewarisi sifat dari ayahnya . pengaruh dari ayah sangat besar dari ibu . kalau tak , tak wujud lah ayat ni dalam drama Melayu , " perangai sebijik macam bapak kau , kalau keluar rumah tak ingat jalan balik ! ".hanya drama.

Wajah dan Rupa ? warna kulit . Jika anda berkulit cerah , pasangan anda berkulit gelap , warna kulit anda berpotensi di tengah-tengah . bentuk mata . anak akan mewarisi mata yang besar sekiranya salah satu orang tuanya memiliki mata yang besar juga .warna mata . jika anda bermata biru , pasangan anda miliki mata berwarna hitam , anak anda takkan mewarisi mata biru .

Tak salah merancang perkara yang baik untuk kebaikan zuriat kita . rupa mungkin tak penting . tapi anak-anak yang cerdik kan penyambung syiar Islam nanti . huhu. selamat malam. semoga bermanfaat .

Amaran Mama

0 balasan ikhlas


gambar bayi curian gugel



Selamat malam . entri yang lalu mungkin agak beremosi . andai ada orang , if any , tak suka , ajarkan aku untuk mengarang tanpa emosi , nescaya blog ini akan jadi blog advertorial sahaja -.- sanggup ? penulisan yang tak ada emosi di dalamnya , umpama jasad tanpa roh . tapi kalau terlebih emosi pun masalah juga .semacam penulis yang bermasalah pulak .


Ask me what's my best side, I stand back and point at you
You, you the one that I argue with, I feel like I need a new girl to be bothered with,
But the grass ain't always greener on the other side,
It's green where you water it
So I know we got issues baby true, true, true,
But I'd rather work on this with you
Than to go ahead and start with someone new
As long as you love me


Suka untuk aku khabarkan disini yang aku dibesarkan dalam suasana tiada sokongan berkaitan cinta selagi pakai baju sekolah .  zaman berubah , ibu bapa sekarang makin sporting katanya . tapi remaja kan diajar ikut zaman masing-masing , lain era lain cabaran . macam sekarang kan sudah muncul bertahun-tahun sudah subjek seksologi , teringin aku nak tahu silibus pembelajaran subjek tu . atau aku layak untuk apply sebagai pengajar subjek itu . rasa ingin tahu tak seberapa sebenarnya , bahkan aku kesiankan budak-budak zaman sekarang yang ada PT3 kepala bana semua . sabar , itu semua untuk kebaikan juga , serupa GST. setidaknya rakyat Malaysia sudah ada kesedaran untuk ajar diri jadi kreatif dan tiba-tiba bijak mengitar semula barang lusuh -.- dan juga menggunakan semula barang .

Perenggan ni aku nak masuk walau tiada kesinambungan dari perenggan diatas.Baru-baru ni aku dah naik pangkat , dari konstabel ke koperal ? tak. kelahiran anak pertama dari saudara sebapa seibu aku , walaupun itu anak dia , boleh tak aku pun nak berangan seminit naik pangkat jadi ayah . walau kelahiran puteri sulung di negara luar , hari ibu dia masuk labour room , kecoh dalam whatsapp group family . walaupun semua group whatsapp aku suka mute kan , tapi aku sentiasa buka -.- aku tak lah seteruk yang mungkin pembaca blog ini bayangkan .

Maaf tak dapat nak kongsikan gambar-gambar si comel itu dalam blog ni. mungkin tunggu si empunya anak tiba di Malaysia dulu . aku pernah baca amaran pasal berkongsi gambar anak baru lahir di media sosial sebenarnya tak bagus . whether its wrong or right , tak salah jika berjaga-jaga . itu anak saudara , kalau anak aku ? tunggu umur dia setahun dulu baru aku upload sini . atau nak rahsiakan identiti anak aku macam ayah dia juga -.- mesti lagi sakit jiwa orang yang datang baca blog ni nanti . 

He Was A Player

1 balasan ikhlas



First , i dont trust in words , everyone could say the same words with exactly the same tune .but not everyone mean it . i trust in patterns . liars cant mantain their manners . after all this while , i never ask for not knowing you from the first time we met .


well i can say that i'm trying to be a gentleman for you. the name of this blog speak for itself . how you mean to me. but yeah , you are the one who being such a heartless creature. you are the one made us this way. guess, you getting bored with this long way run .maybe you wish an instant gentleman .




 I say this for the last , i do not to want to repeat myself, every girl i've met ask for loyalty . and over how many girls i've been with , its just you , i gave my hearts .i thought you're the one.the one i will serve my love forever for. but you showed me i was totally wrong . i shouldnt trust a girl like you never left me in pieces . you might happier if you're reading this entry , i know how much you wanna play a player , but girl ,the one you played, the one now you're playing with , he's not a player , not anymore .you're playing with his heart . and that make no different between you and his past . thanks. adios

Dear Future Wife

2 balasan ikhlas


















Dan disebalik kesedihan itu semua , ada dua tiga makhluk Allah yang ceriakan suasana . tambah-tambah kalau hari khamis malam jumaat . itu group bisnes sebenarnya tapi tak tahu kenapa bos sendiri tak stop pun agents dia mengarut -.- dan malam semalam pelik sikit sebab aku tak pernah jadi sasaran , selalunya ada seorang budak lelaki , dia yang selalu kena , sebab dia seorang saja kot budak sekolah .


Nah , aku dicampak kemana-mana pun pasti dicop kaki perempuan . sedih.padahal tak pernah pun menggatal kat situ .sebenarnya, dimana-mana pun aku tak menggatal. percaya atau mati . pilih! .tahu takut.


Bercinta dengan rakan niaga sendiri , cadangan yang busuk untuk dipertimbangkan . tambah-tambah kalau orang Sabah.. adui. susah mau bayangkan pun. bukan taste kali .tapi kalau ada jodoh , biar lah orang Sabah yang ada feeling gitu , nda mau yang tak tahu bercinta . bosan . nah , to my future wife , 



Lelaki Jual Mahal

7 balasan ikhlas




nah versi lelaki . besides, populasi perempuan sekarang semakin terlupa tinggi nilai mereka . biar lelaki pula jaga saham.

I think it's so daring and I think it's so sexy !
How you let your classmates encourage you to try and greet me
But let me stop you there (oh, before you speak...)

My name is no, but you knew its shafique stevenson -.-
My blog is no 
My twitter is no
You need to let it go
You need to let it go
Need to let it go
Nah to the ah to the, no, no, no!
My name is no
My sign is no
My number is no
You need to let it go
You need to let it go
Need to let it go
Nah to the ah to the, no, no, no!

First you gonna say you are different,guess I'm listening same old words
Call me mysterious, so lyrical , telling me I'm not like other guys
I was in my zone, before you came along

Thank you in advance, I don't wanna a conqueror (nope)
I don't need your attentions all over me
If I want a girl , then I'mma get a bunch
But it's now it aint my priority
I was in my zone, before you came along
Don't want you to take this personal
Blah, blah, blah
I be like nah to the ah to the no, no, no

All my boys , listen up , 
if that girl aint giving up
twitch your eyes , flip your hair
all you gotta say is
My name is no
My facebook is no
My whatsapp is no
You need to let it go
You need to let it go
Need to let it go

Make her know we're not easy
Show them we got that price too -.-
boleh ker

Break Up Lines Chia Chia Chia

1 balasan ikhlas



Lupakan pickup lines dan chia chia chia buat sementara waktu.Tajuk entri buatkan aku seperti budak hingusan yang di tingkatan satu atau dua , yang dalam akal cuma sarat dengan cinta monyet,bercinta,putus,berganti-ganti pasangan . mungkin sebab masa zaman sekolah dulu aku tak terlibat dengan semua gejala memberangsangkan minda remaja , minda remaja ? perspektif penuh keseronokan . tak, aku tak tahu bercinta . guess till now there's no one really get me into it , not even myself. but im not gonna addressing myself as a player .i dont play with their feelings. i just made they fell in love with me by just being lyrical as i love to.till they love me hard ,then i'l be leaving . was it sound like a game. nah. slightly. but that was few years ago.i have changed,like a lot.

Sebelum melalut lebih jauh , entri ini tak ada kaitan dengan percintaan . langsung. so back off sebelum entri ni buatkan mata kau berpinar-pinar cari bantal . pada petang hari..

Semua orang atau lebih tepat , geng kelahiran 90,92,91an.. mesti melalui zaman bercinta , berpisah . semua orang , atau lebih tepat , para stereotype akan ada satu persepsi tentang golongan yang berpisah bercinta hingga tak terkira ni tak alami kesan pra perpisahan . how you can call some players are players when the players themselves put their own hearts into the relationship ?

" Dont use people to make you forget your past " , cant agree more with this statement . plus, the more i get around with girls after had breakup, the more i will remember the things i shouldnt.

What a bachelor , with no career , huh so called hot one -.- but im not 18 years old boy , could open arms easily for replacement any sooner . wish i can do that as i always been before . but dont worry , im working on it . im moving on . cant be stucked with memories for the whole life right. barang yang lepas , tetap sudah berlalu .hidup mesti diteruskan .

Be happy . wherever you are,whoever you are with now . we dont know what future brings. enjoy your present . forget your past . huh senangnya taip .but for my future soulmate's sake , i'l be moving on even with slowest progression of all . even i dont have any clue who is she , someone's mother or someone's girlfriend for now , or someone's ex wife . i dont care . as long as she meant for shafique stevenson .just dont drive me crazy, drive me to my goals,inspires me, treat me like a man baby. is it too much to be asked anyway?

Simply Hurting

0 balasan ikhlas




i knew a love that was more than a love
it was few years ago
in a kingdom in my heart
i let the love in
i never know the word rejection
guess that another word for a player used to be
there you came,girl you are the perfect cure for the one like me
for the first time in my life
i felt quite enough

piece by piece
i see everything crashes down
all the promises we made
all the days we've spent
you take away all the hope
burn out all the romance
my strength, you made me
end up a noob in love

i thought love is the purest feelings of all
the only thing could stands tall while everything falls
but now all i seeing
how love scrambles me

i dont get it till now
guess i wont ever understand this
how easy for some souls
decide someone is not important
after years been together
in just one day

replaying everything you ever said to me
wonderin which part i've been wronged
i am too tired to even flirt
what else i can say
you wish it over this way
 

Copyright All Rights Reserved A Gentleman To Be