silent reader(s)

Fobia Beli Online

5 balasan ikhlas



Assalamualaikum . salam maghrib . dengan lafaz bosan entri dimulakan . antara perempuan dengan lelaki , sapa yang lebih cermat dalam menjaga kemaslahatan telefon sendiri ?

Personally , nak tengok aku jatuhkan phone sangat jarang . boleh kira dalam setahun , boleh kira dengan jari kura-kura. tapi kalau sekali aku jatuhkan , memang kat tempat-tempat merbahaya . contoh kat tepi jalan , tepi longkang , kadang tercampak sejauh 1 meter,rupanya telefon aku ada daya melantun.

dalam 5 bulan sebelum ni aku rasa nak upgrade guna telefon lebih canggih konon , aku pun gigih buat carian kat mudah.my. aku search iphone . taraf pun pengganggur takkan nak beli original baru . tak mampu. beli second hand kat kedai pun mudah ditipu , inikan pula through online purchase. satu saja yang bagus online shopping kat mudah.my ni , kalau betul kena dengan luck kau , telefon dapat murah dan dalam keadaan tip top . tapi luck tu macam susah nak datang sebab orang sekarang menipu . jadi aku tak beli pun kat mudah.my , aku cuma arrange pembelian untuk someone . untuk pengetahuan umum , service ini tak berbayar -.-

sehari saja aku whatsapping owner tu , form 5 rasanya . pandai-pandai saja aku letak umur dia. sebab muka dia innocent macam aku form 5 dulu . boleh camtu. dalam iklan dia tulis , jual sebab nak kumpul duit ,baru sebulan guna. sejauh mana kebenaran dia saja tahu. sehari selepas tu kami berjumpa , abang long kawasan , anak buah dia , dan aku , ya aku si pengatur tak berbayar -.- lepas check , bayar terus. phone tu ram 2 gb , itu saja alasan lalong tu nak beli sangat phone tu . adeh. katanya nak hadiahkan untuk seseorang.

urus niaga berjalan lancar . camera pun cantik . internal storage 16 gb, ram 2 gb. secara rasminya , aku berjaya menjadi runner tak berbayar. tapi rasa win sebab kau dapat tolong , kan? 

dalam hal lain mungkin aku mudah ditipu , sebab aku mudah percaya orang yang buat-buat innocent , tapi bab phone , langkah mayat mumia dulu kalau kau ada niat nak menipu . dan bagi orang yang nak membeli online tapi rasa fobia tahap carrot bercabang lima , boleh saja beli secara online, cuma secara cash on delivary , bukan postage melainkan di instagram oleh trusted sellers , itupun kena filter banyak scammers , kecuali saya. hihi -.-

Mengapa Siti Nordiana

0 balasan ikhlas




Mengapa kau pergi
Mengapa kau kecewakan

Mengapa kau hancuri
Mengapa kau menghinakan

Mengapa kau sakiti
Mengapa kau melukakan

Mengapa kau memberi
Mengapa kau melupakan

Mengapa kau akhiri
Mengapa Kau Memulakan

Dengan getaran jiwa
Kukemukakan pertanyaan

Tak ingin ku kau pergi
Tak ingin kudikecewakan

Tak ingin cinta dinodai
Tak ingin dihancurkan

Tak ingin kudisakiti
Tak ingin kudilukakan

Tak ingin ku kau kuberi
Bila kau melupakan

Tak ingin ku di akhiri
Bila kau memuliakan dengan perasaan
Hampaku meminta jawaban

Di kananku cinta penuh bermadu
Di kiriku racun mu
Kalimah sakti yang mana untukku
Dapat kau membuat pilihan
Agar kita dapat bersama

Kau..bisa membahagiakan menceriakan
Kau..bisa menggembirakan mempesonakan
Aku…ingin dicintaimu dan mencintai
Aku…ingin bila terjaga kau di sampingku selamanya

Semoga cinta bersemi
Semoga cinta mu kan dekat padaku
Asmara kan mengundang
Tanpa mengira waktu bertahta di hatimu dan di hatiku
 

Copyright All Rights Reserved A Gentleman To Be