silent reader(s)

Anak Kedua Keras Kepala

2 balasan ikhlas







Positif

- fleksibel
- pandai bawa diri
- lebih berdikari
- kepercayaan dan keyakinan yang tinggi
- boleh menyesuaikan diri dalam pelbagai situasi
- pentingkan kekeluargaan
- bertanggungjawab

Neutral

- perangai unik/pelik dari adik beradik lain
- boleh baca emosi/perangai/keadaan seseorang
- survivor

Negatif

- mudah/cepat terasa/sensitif
- rasa tersisih dan terabai
- mudah mengalah
- degil/keras kepala tapi masih terkawal
- suka buli adik lebih kecil
- pendiam (kalau dengan orang yang tak masuk kepala)
- lebih suka buat kerja sendiri dari berkumpulan
- suka pendam perasaan
- sukar untuk difahami
- suka menyendiri (macam betul)
- pentingkan orang lain dari diri sendiri
- suka tarik perhatian (iyeke eh -.- sapa ja tak suka perhatian)

Then, yang ni yang kedua... Jom baca...

ANAK MANJA IBU

sebab apa-apa pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu.  sikit-sikit ibu!

*how i wish i still have my late mother

ANAK DEGIL

Anak kedua dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. semua dia saja yg betul..dlm ramai2 adik beradik dia ajer yg KETEGAQ .. kemahuan dia kuat.. kalau buat sesuatu sungguh2… kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya, boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan.

*boleh cuba pujuk.boleh cuba saja lah -.-

TAK PANDAI PUJUK

memang anak no 2 ni dia tak pujuk makwe / pakwe dia.

*kalau pernah jadi player pun player kayu . kalau setia , setia saja, bukan kaki pujuk.

BERCINTA

Tak digoyahkan anak no 2 juga …. dia kalau bercinta, sangat setia…sanggup berkorban

*tak salah rasanya kalau mampu, tapi jangan minta laptop aku..minta la stoking ka, cotton buds ka. 

HITAM / PUTIH

Apa yg dikatakan semua dipegang ( kononnya ) kalau hitam, hitam lah kalau putih …. putihlah jangan paksa jadi pink..degil tak boleh toleransi 

*boleh tolerate. tengok keadaan -.-

HATI

No 2 ni juga nampak ajer keras…tp hati dia lembut juga….SATU lagi peel dia…PANTANG ditegur !!

*abang aku cakap ni kat aku selalu -.-

BERDIKARI

very independent..mmg betul..tp kalau terlebih indepent pun payah…..TP mudah bergaul..campak lah kat manapun sekejap dah dapat kawan..very take care of her brother and all stuff belonging family.( sebab terlalu ambil berat pun menyampah…semua adik2 kena control kena report kat diorang ) 

*selalu aku dengar saja apa-apa info dan record dalam kepala , kalau-kalau nanti ada orang tanya pasal adik-beradik, macam ramai ja bradik pun -.-

ARAHAN

anak no 2 ni juga dia payah nk terima arahan….dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata..tak boleh kerja ngan org…ramai anak no 2 ni keje sendiri 

*ada betul juga -.-

PEMAAF & caring

tak dinafikan no 2 ni pun pemaaf & caring…TAPI awas jgn buat diorg marah….kalau dia marah faham sajer lah

*penyayang & baik hati maksud nama aye! tiba-tiba.

PAKAIAN

Nak ajer up to date…semua nak kemas. 

*depend on tipisnya duit dan mood

sedikit tambahan. anak kedua, walaupun keras kepala tapi dia akan selalu banyak berkorban.hadapi pengabaian ibu bapa yang selalu menganggap anak kedua ni kuat . mereka juga sering memikul tanggungjawab anak sulung, dan menjadi penasihat utama. ada ruang dihati, yang siapa pun susah untuk fahami :'

No Plagiarism . Credit to myszika

Apa Saja

0 balasan ikhlas





westlife malaysia / backstreet boy malaysia / kru (apa saja)

Apa saja untuk mu
Tak ku hiraukan waktu
Katakan saja kan ku laksana
Permaisuri kau bertakhta di jiwa
Apa saja untukmu
Ke dasar lautan biru
Bertaruh nyawa andai kau kau damba
Mutiara... di hari lahirmu

Kita menuju gemilang asmara
Tiada cinta setanding kita
Ku rela sehingga ke akhirnya
Tunai segala mimpi mu
Uhh...ratuku

Untukmu kasih
Ku cuba meraih
Bintang di angkasa
Walau tak terdaya kan ku ikhtiar
Untukmu kasih
Gembira bersedih
Selagi ku bernyawa
Untukmu kasih, ku korban apa saja

Apa saja untukmu
Kan ku ubah caraku
Jikalau itu yang kau mahu
Apa saja demi kebahagiaan mu

Bukan ku pinta yang luar biasa
Cuma secebis janji setia
Inilah... Lagu cinta kita
Hanya terbaik untukmu
Selama-lamanya


Superman Is Dead

2 balasan ikhlas



1) where is the guy who standing all this while without any help from surroundings

2) where is he ? the one who cried and be okay again.

3) i havent seen for a while he who can easily socialise to get a job . where is the man?

4) is he still alive ? the one that i see he getting stronger by times

5) can someone tell me where is the guy that superb self-encouraged? is he dead ?

i'm just a clueless one.
 

Copyright All Rights Reserved A Gentleman To Be