silent reader(s)

Texting Or Whatsapping

0 balasan ikhlas






Advantages of SMS

The good thing about text messages is that you can send and receive one even if you don’t have an internet connection. If you find yourself in a secluded area with no internet in sight, you can always rely on SMS to communicate with others. SMS also is still people without smartphone’s way of communication. If you are not big on SMS and only use it whenever the need arises, you really don’t need a smartphone – a regular mobile phone is just what you need.

Disadvantage of SMS
The downside of not owning a smartphone is that you might be the only one left in your group of friends that doesn’t own one. Your friends might not be fans of SMS anymore, because why would they spend money on messages if they can send a message for free? Regular text messages come with a price and if you’ve run out of text charges, it’s not possible to send any more messages.

Advantages of WhatsApp
WhatsApp is free to download and use. You can exchange instant messages with your friends without having to worry about extra charges on your monthly bill or your prepaid. As long as you’re connected to the internet, you can use WhatsApp as long as you want. You can also participate in group chats in WhatsApp and even send photos and videos to your contacts – something that you can’t do in regular text messaging.

Disadvantages of WhatsApp
If you’re not connected to the internet, you can no longer use WhatsApp. You won’t be able to send or receive messages, although you will start receiving the missed messages once you got an internet connection.

Personally talk

so which one do you prefer the better ? all this while , i denying one's option state texting is better. i've been thinking to myself, teknologi dah ada , guna saja la whatsapp kan. tapi sekarang aku rasa texting ada nilai yang tersendiri . the feelings it brings when your phone sounds or vibrates , its a text from someone ! you open it , you read it .is it awesome ?you make every text count ,cuz you pay for every text that has been sent . unlike whatsapping , dengan apa bala blue tick dia bawak , last seen , but boleh sorok semua tu . still , i dont feel any exciting feelings for whatsapping .

short messaging system atau texting adalah teknologi pertama pasal telekomunikasi aku belajar guna masa aku form 3 . masa form 2 aku cuma curi-curi guna phone abang , curi guna tapi texting orang-orang dalam phone contacts dia . dah kenapa -.- zaman tu , orang bawa phone kat sekolah memang hebat lah . jadi aku pun usung saja phone tanpa ada sim pun kat dalam . masa tu aku tak tahu bersosial , tak tahu apa-apa yang phone tu boleh buat selain texting .

basically this post i addressed to someone who send me texts on 26 Nov recently. if you bump into this entry, you should know this is ultimately for you. i just read those texts today.. i dont feel it has been a month already.cuz days seem stucking, and i never counting since the day .

 if you ever wonder , if there's human that can bring handphone without sim , well here i am .still be.

INFINITY BY ONE DIRECTION

0 balasan ikhlas




Infinity

[Verse 1: Niall Horan]

Down to Earth 
Rebah ke tanah
Keep 'em falling when I know it hurts
Biarkan terjatuh walau menyakitkan
Going faster than a million miles an hour
Lebih cepat dari satu juta batu per jam
Trying to catch my breath some way, somehow
Mencuba bernafas dengan segala cara yang mungkin
Down to Earth
Rebah ke tanah
It's like I'm frozen, but the world still turns
terasa aku membeku, tapi dunia tetap berjalan
Stuck in motion, but the wheels keep spinning 'round
Berhenti bergerak, tapi roda masih berputar
Moving in reverse with no way out
Berjalan terbalik dan tak ada jalan keluar

[Pre-Chorus: Liam Payne]

And now I'm one step closer to being
Dan kini aku selangkah lebih dekat untuk
Two steps far from you
Dua langkah meninggalkan mu
And everybody wants you
Dan semua orang menginginkanmu
Everybody wants you
Semua orang menginginkanmu

[Chorus: Harry Styles]

How many nights does it take to count the stars?
Makan masa berapa malam untuk menghitung bintang-bintang?
That's the time it would take to fix my heart
Itulah masa untuk menyembuhkan hatiku
Oh, baby, I was there for you
sayang, aku pernah ada untukmu
All I ever wanted was the truth, yeah, yeah
Semua yang ku inginkan hanyalah kejujuran,
How many nights have you wished someone would stay?
Sudah berapa malam kau harapkan seseorang tetap bertahan?
Lie awake only hoping they're okay
Kau terjaga malam berharap mereka baik-baik saja
I never counted all of mine
Aku tak pernah menghitung berapa kali aku buat begitu
If I tried, I know it would feel like infinity
Jika ku kira, aku tahu tak terkira
Infinity, infinity, yeah
Tak terkira, tak terkira,
Infinity
Tak terkira

[Verse 2]

Eyes can't shine
Mata takkan bersinar
Unless there's something burning bright behind
Melainkan ada sesuatu yang sangat terang di sebaliknya
Since you went away, there's nothing left in mine
Sejak kau pergi, tak ada yang tersisa dariku
I feel myself running out of time
Aku merasa seperti kehabisan waktu

[Pre-Chorus: Louis Tomlinson]

And now I'm one step closer to being
Dan kini aku selangkah lebih dekat untuk
Two steps far from you
Dua langkah meninggalkan mu
And everybody wants you
Dan semua orang menginginkanmu
Everybody wants you
Semua orang menginginkanmu


[Chorus: Harry Styles]

How many nights does it take to count the stars?
Makan masa berapa malam untuk menghitung bintang-bintang?
That's the time it would take to fix my heart
Itulah waktu untuk menyembuhkan hatiku
Oh, baby, I was there for you
sayang, aku pernah ada untuk mu
All I ever wanted was the truth, yeah, yeah
Semua yang ku inginkan hanyalah kejujuran,
How many nights have you wished someone would stay?
Sudah berapa malam kau harapkan seseorang tetap bertahan?
Lie awake only hoping they're okay
Kau berjaga malam berharap mereka baik-baik saja
I never counted all of mine
Aku tak pernah menghitung berapa kali aku buat begitu
If I tried, I know it would feel like infinity
Jika ku kira, aku tahu takkan terkira
Infinity, infinity, yeah
Tak terkira, tak terkira,
Infinity
Tak terkira

as you can see we cant translate certain words in english to other language directly . go through the whole sentence , translating sentence by sentence considered as an appropriate way in getting better translations. infinity , no limits .

My Annually Curse

0 balasan ikhlas




bila dapat idea nak bebel lagi , aku teringat nak check tarikh hari ni . dengan lajunya aku ada blogwalking satu blog ni sebelum check tarikh hari ni, siap cakap aku first visitor untuk december sebab entri latest dia macam bagitau hari ni dah masuk december .adeh. aku excited december datang ka -.- sampai silap kira hari . nak dipadam tak boleh , dah terlanjur tinggalkan kesan . buat-buat tak tau saja lah.

benda yang selalu jadi kat aku bila menjelang new year , aku akan single. but this time around , aku tak sangka. ingatkan 'kebiasaan' tu dah terhapus dengan datangnya cinta sejati (bajet beauty and the beast,fiona and shrek), rupanya belum cukup sejati hoho. thought she was really the one. i was deadly wrong huh. dan insomnia macam nak berdampingan dengan aku balik. wonder jugak ada orang lain tak alami annually curse atau 'kebiasaan' setiap penghujung tahun akan jadi sesuatu? harap-harap takda la yang macam aku. kebanyakannya bills curse.mana tak nya , roadtax insurance anak-anak masuk sekolah lagi,awal tahun yang berat -.- tahniah Malaysians, anda dihadiahkan gst.

Customer Manja Ada Makna

3 balasan ikhlas




assalamualaikum . another busy day -.- hoho bila lama tak marah , sekali meletup , rasa macam hulk sudah . tapi tak mampu la nak lempar laptop. ada pun satuu . malam ni rasa macam ramai orang nak uji kesabaran aku. setiap benda yang baik mesti ada halangan dugaan , sabar jelah . sebenarnya banyak gambar pelik hari ni nak kongsi tapi , ada halangan sikit mungkin esok boleh upload .mungkin. walaupun takda sapa pun nak tengok.hoho

hari yang dinanti makin hampir . semua persiapan makin lengkap jugak. kira macam expecting father .tunggu hari saja. perumpamaan melampau dah tu. boring asyik cakap pasal tu , cakap pasal gelagat customer pulak eh. takda yang pelik tapi biasa kot kalau customer perempuan buat-buat mesra . nak diskaun kot -.-

ini kali kedua customer perempuan cakap kat aku , jangan sedih . kebelakangan ni aku tak aktif sangat menjual ataupun promosi. naik muak tengok instagram .tapi bila ada customer hantar whatsapp , layankan saja la. tak rugi pun. paling tak , dapat jugak aku baca janji-janji manis diorang , banyak yang berjanji dari membeli haha. aku profesional .haha. tolong ajar aku cara untuk menggatal dengan customer .datang customer cantik mana pun aku masih kayu sebab bagi aku, diorg nak diskaun saja,jadi aku tak pernah fikir serong kemana .tapi kalau cuba,untung sabut timbul,untung batu tenggelam, untung hanger tersangkut.boleh.

tak pernah pulak aku share sebelum nih , kali ni aku berbesar hati untuk share. sebagai tribute sebab aku pinjam dia sebagai tajuk entri kali ni.






 

Copyright All Rights Reserved A Gentleman To Be