silent reader(s)

Stuck In Your Past

2 balasan ikhlas






cinta tak perlu dijual beli dengan duitmu


all we ever want is more
all we had than before


i've given you too much but now taking back my love
you think material's the reason i came


mungkin terlalu manis menjadi racun
telah ku lihat ku amat kenali sangat
cinta berubah



ku kutip serpihannya dan cantumkannya semula
walaupun ku jatuh tapi tak tersungkur



dengan nada lagu dan irama 
ku luahkan jua rasa kecewa

Bukan cinta , tapi masa yang sudah dibazirkan.. tak mungkin dapat dibeli dengan sebijik kereta ferrari merah kau pun ..jauhnya kita dari masa yang dah berlalu,jauhnya tak mungkin kembali..manfaatkan setiap saat.be inspired or become an inspiration huu

#BUJANGGETAWAY

2 balasan ikhlas

Assalamualaikum . hari ini hari sabtu , i'm in a blue . selalunya orang monday's blue . biar jala , hidup nak ikut cara orang memang lah boleh kan tapi penat lah .ehh. ohh. harap tiada pihak yang terasa dengan gambar yang aku muat naik dalam entri ini .tapi kalau nak terasa juga , silakan.aku tak mampu nak buat apa-apa. takkan aku nak sula hidung kau -.- 


Daripada sibukkan diri dalam bilik , tangisi apa-apa yang perlu ditangisi ,ratapi apa-apa yang minta diratapi, aku pun keluar dengan rakan sebaya,lebih tua,dan lebih muda sikit, yang penting semuanya halal.. tapi tak lah setiap malam . kadang-kadang siang . kenapa aku explain kat sini. sejak bila blog aku perlukan explaination -.- tak mo tak mo jangan kau jadi judgemental bha .aku sula hidung kau dengan sauh flying dutchman nanti .apa-apa pun semalam memang sedap ! sebab makanan dia sedap lah jugak . terima kasih for the treat ! sebenarnya yang tu yang menyedapkan semalam -.-


Selalunya orang yang buat bujang getaway tu bakal pengantin kan , buat semua aktiviti best dalam masa sehari , ehh? aku terjumpa hashtag tu sebenarnya . aku rasa macam sama saja dengan entri Bachelor Night Fever . tapi bujang get away bukan makan saja kot . contohnya buat aktiviti best macam pergi Legoland -.- Genting Highland maybe . tempat-tempat yang kau nak pergi . terserah .yang penting jangan bawa bakal isteri , tu baru bujang getaway . amalan orang Barat rasanya benda alah ni . as long as tak ada aktiviti salah , aku rasa boleh saja kita buat kan . dan aku tiada kaitan dengan bujang getaway . -.- aku suka jalan-jalan cari pasal .


enjoy lah waktu bujang sebelum masuk ke alam atau fasa kongkongan -.- aku rasa orang sekarang memang dah hidup dalam fasa kongkongan bila bercinta . bayangkan , betapa fikiran kita ni terkongkong , tapi terpulang pada diri masing-masing . tapi biar lah kita dibebani tanggungjawab itu sesuai pada waktunya . apa kes masa bercinta pun kena sentiasa berada dalam radar ! huarrghh ! bila dah nikah , lain cerita , memang pasangan kena tahu keberadaan kita kan . senang sikit hati dia , tak risau , mana tak nya boleh dia pesan diapers , ikan pari , ikan kembung , itu pun kalau dia tahu masak -.- kalau tak , pizza , dan berapa ribu jenis instant food yang dia boleh order . terpulang pada tekak bakal-bakal isteri kau .

sebelum nikah , dia suka bunga , selepas nikah yang tu makan dia -.-


 

Copyright All Rights Reserved A Gentleman To Be