silent reader(s)

Dan Manusia Pun Mula Berkicau..

2 balasan ikhlas




Sekarang pukul 5.50 PM waktu Malaysia . aku sangat sibuk melagha sekarang setelah seharian berada diluar rumah , ke sana sini mencari telaga air zam-zam .boleh. Alhamdulillah segala urusan yang aku plan semalam aku dah settle hari ni .hari ini hari yang agak panas . sekian pendapat aku pasal cuaca. tajuk entri aku bajet tajuk novel eh. Dan Daun Pun Berguguran. huu pernah baca masa habis PMR. daun ka rindu , aku tak ingat -.-

Mari lah hiburkan hati sendiri dengan membaca kicauan manusia-manusia yang berkicau tak kira masa ! dengan senang hati aku response kicauan anda semua di sini XD salah eh aku kongsikan tweet-tweet diorang kat sini ? tapi aku tak mention nama pun kan . boleh la eh.semua dibawah copy cat sesungguhnya.entri siap 6.59 -.-




cina raya. Melayu cuti.

Melayu raya. Melayu cuti.

India raya. Melayu cuti.

Sapa pemalas sekarang?




= Ohh you mean Myanmar ? Vietnamese ? Bangladesh ?-.-


-Afraid to text first because afraid that i'm disturbing people.


= Then dont !

-aku tak minta lebih.
aku just nak kau tau cemana rasa rindu membuak buak yang aku tengah tanggung. tu je dah cukup.




= rindu berbuih-buih lah ni -.- agak-agak sampai tahap boiling point tak
-wak ada perempuan lain kan?

"Mana ada, sumpah."

"Jgn main sumpah, nanti makan diri".
Perempuan sangat bijak buat lelaki serba salah




= one thing for sure , tinggalkan lelaki yang banyak berjanji dan bersumpah , sebab lelaki yang baik tidak mempunyai masa untuk menabur janji melainkan insyaAllah dan kesungguhan nyata .huu




-Nak puaskan hati manusia sampai kiamat pun tetap tak pernah puas."

= kau tak pernah tengok orang yang makan satay 50 cucuk..terlentang puas !

-Benarlah.
"Semakin kita dewasa, semakin kita tak nak meluah, semakin kita sunyi dan hanya mahu menjaga hati agar tidak saling menyakiti."

= tak semua telinga mendengar untuk memahami .
-Nak lelaki yg penyayang? Carilah lelaki yang cintakan kucing sbb lelaki macam ni mengikut sifat Rasulullah yg sayang akan kucing." - Ustaz

= aku pernah sayang seekor kucing tapi time tu masa aku tingkatan 3 atau 4 rasanya tapi sekarang dia dah tak ada lama dah . itu lah satu-satunya kucing aku pernah sentuh sampai hari ini , rasanya takkan ada lagi kucing yang aku boleh sayang .dramatis tak -.- tapi ini kisah benar . maksudnya aku pernah jadi penyayang lah ni ? tak sangka.

-Malaysia: Tempat di mana bila artis berkahwin ditaja ribu riban, bila orang susah nak sambung pelajaran ditapis-tapis permohonannya
= sila aju soalan ini pada si penganjur lah lebih layak mereka menjawabnya ! dari taja retis , kan molek taja pelajar ? aku ker -.-

-“I write to remember, and sometimes to forget.

= two different ways but heading same destination 
-Jangan rendahkan dirimu untuk mendapatkan sesuatu, tapi rendahkan hatimu untuk berikan sesuatu
= lelaki atau perempuan , kedua-duanya ada maruah diri yang perlu dijaga .huu

-Stop looking for perfect partner . Just find someone who knows how lucky they are when they have you :')

= cliche but freaking true .
-Kadang aku keliru, aku ni bosan atau kesunyian. 🏻

= mungkin kau lapar je kot bro
-"Banyak-banyak orang, orang apa yg paling menakutkan?"

"Hm, orang jahat lah."
"Tak lah, orang yang pura pura baik."

= banyak-banyak orang , orang apa yg paling menakutkan ?"
orang yang aju soalan pastu dia jawab sendiri -.- dalam 1 tweet

-Aku ni nampak je da dewasa da matured.. tapi orang tak tahu hati aku ni mcm tisu perngai mcm budk2 sikit biasala perempuan kan..

= nyang saya pun perempuan .

-Tadi kupas kentang.. Skrg nie buat air gule pulak.. Bosang!

= 27.9k tweet dia ni ,mostly aktiviti seharian dia . aku ingat aku orang yang paling mengalami kebosanan parah..


Disclaimer

0 balasan ikhlas

General Notice

http://shafiquestevenson.blogspot.com provides these pages as a public sharing . Only information that has been reviewed and cleared for dissemination will be published on http://shafiquestevenson.blogspot.comhttp://shafiquestevenson.blogspot.com makes no warranties with respect to the document, or any part thereof, including any warrantees of title, non-infringement of copyright or patent rights of others, merchantability, or fitness or suitability for any purpose.

These pages are expected to represent the http://shafiquestevenson.blogspot.com in a professional manner.


Responsibility for Pages

The page developer is responsible for reviewing, clearing, and maintaining information posted on http://shafiquestevenson.blogspot.com. The page developer is ultimately responsible for information appearing on the page.


Current information

We cannot and do not warrant that the information on this server is absolutely current, even that every effort is being made to ensure that we keep updating A Gentleman To Be as current as possible.

Penafian

http://shafiquestevenson.blogspot.com adalah blog peribadi yang mengandungi perkongsian kisah dan pandangan pemilik blog yang sama sekali tidak berkaitan dengan mana-mana pihak . Sebarang persamaan idea yang tidak disengajakan amat dikesali .

Segala saranan dan pandangan pemilik blog adalah satu bentuk perkongsian umum dari perspektif penulis blog dan sebarang bentuk kecederaan yang dialami individu yang mengikut suatu saranan yang ada dalam http://shafiquestevenson.blogspot.com adalah diatas tanggungjawab individu itu sendiri .

Pemilik blog berharap hak persendirian merangkumi idea dan gambar dan lain-lain yang ada dalam blog ini dihormati oleh para pembaca sewajarnya . Terima kasih .


Warning !

This blog may content BAHASA MELAYU with a mixture of English . If you have a heart failure or allergic to language mixing , please reconsider to read this blog and consult to your doctor before reading . The owner of this blog does not reponsible for the cause of your disease after reading this blog and all its contents . Millions thanks .
 

Copyright All Rights Reserved A Gentleman To Be