silent reader(s)

Keputusan MUET 2015 Hambar

0 balasan ikhlas


Sedih rasanya nak cerita kat sini . tapi aku nak cerita jugak . boleh laa.boleh eh.boleh gedik camtu -.-
semalamam aku rangka masa depan . bunyi macam ambitious tak . haha . sikit pun tak .ehh.ohh. dari portal PDRM hingga lah ke portal s.p.a . aku nak jadi polis boleh . huhu. nak jadi lawyer pun ada orang cakap itu ini . inikan polis . mentaliti orang sekeliling , susah . pekerjaan itu mulia , penjawat tu saja ada sesetengah yang memburukkan nama pekerjaan tu .mohon maaf aku tak berpihak mana-mana haluan .boleh.


Benda nih takkan jadi lagi . aku janji . tiba-tiba rasa pasti hari ni 05 Mei . angkara si MUET durjana . hiperbola teruk . aku dengan keyakinan 200% capai handphone , of course lah asus . kesayangan.okay. taip MUET RESULT 95111307**** mesti kau rasa aku lahir 1995 . haha.then aku hentak laju-laju button send ke 15888. tiba-tiba masuk mesej berbunyi busuk.



susah kan kalau teruja . nasib baik tak kena gst . ayat macam gst tu mimpi ngeri kan . ngeri ker . suri rumah dan ketua rumah sahaja mampu menjawab tahap kengerian itu okay . kesian kak bedah , kak jah , kak timah dulu boleh beli tomato berbakul-bakul , sejak ada gst , diorang boleh beli tomato pure saja . okay tak lawak. dah diorang berjemaah nak masak pizza , memang la kena guna pure saja kan . back up balik,dengan harapan boleh tumpang makan pizza boleh.
at least , kesedaran pengguna kini semakin menebal seperti bulu-bulu yang menebal . berbulu pulak dengan perumpamaan tu .nak beli apa-apa pun,pikir dulu ,pastu letak balik.bijak kan bijak kita.


tak pasal-pasal melayang 20 sen aku . 20 sen tu aku boleh guna untuk call number aku sendiri . normal la nak dengar caller ringtone sendiri , pastu leka sampai masuk voice mail . woiii salah ka . huhu.tu salah satu tabiat aku tak boleh buang , sekurangnya sebulan sekali aku kena dengar caller ringtone sendiri .kalau aku tengah jalan depan kau , sambil pegang handphone di telinga , sambil tersenyum-senyum kencang , kau kena yakin aku memang tengah dengar caller ringtone sendiri .


So untuk rakan-rakan muda yang sebaya aku , esok kita mula check sama-sama eh result muet . mula pukul 10.00 pagi dah boleh check tau . bunyi macam prihatin sangat . tapi itulah kenyataannya , aku kelihatan begitu prihatin bila aku bosan dan tak tahu buat apa . boleh. boleh eh.


So nanti kan lah entri seterusnya . walaupun kau mungkin termuntah berguling-guling bila ternampak aku post entri baru setelah berdiam lama dari dunia seni .nak bagi laluan pada retis baru cari makan. boleh camtu. annoying gila. #muahciked #rindublogging #enough


the feeling when you feel so excited and nervous at the exact time .okay . lagi 7 hari lagi ." so its gonna be forever or its gonna go down in flames "


 

Copyright All Rights Reserved A Gentleman To Be