silent reader(s)

Something About Love That Breaks Your Heart

0 balasan ikhlas


Assalamualaikum para readers yang semakin hari semakin berkurang.First of all,selamat berpuasa ya semuanya harap tak ponteng tanpa sebab yang sahih ya.



Bulan puasa selalunya kita berpesta juadah kan ? sepatutnya pesta ibadah kan.pahala  & ganjaran dari Allah sepanjang bulan Ramadhan sangat berganda dibanding 11 bulan lain.bulan yang sangat sesuai untuk anjakan paradigma menuju keredhaanNya.

Jika berbicara tentang perasaan bila kita tengah menahan rasa lapar , semuanya rasa nak marah saja kan . tambah-tambah orang yang tak bangun sahur kan . setiap kali kedatangan Ramadhan , pasti akan ada perubahan sama ada ketara atau tersembunyi . rasa kosong dalam jiwa masih ada , rasa kosong yang diri sendiri tak tahu puncanya .

Andai hidup ni satu pekerjaan , bertahun lamanya ingin resign . hidup satu perjalanan yang penuh pilihan dan akibat . satu tour menuju Pencipta kita semua . satu journey buat kita buat kebajikan sebagai simpanan untuk dipersembahkan pada Dia Maha Satu Allah Yarobbi .

Kadang rasa macam diri sendiri yang merumitkan keadaaan . kadang rasa terlalu memberi peluang hingga setiap ruang diisi dengan rasa hampa . sangat rumit ka harapan seseorang untuk disayangi ? ingin diberi perhatian ? ingin dicintai oleh dia yang kita sayang ?

Mungkin ni cuma effects dari bulan puasa , even setiap bulan pun sebenarnya sama . Selamat berpuasa semua ! Jumpa di bazar nanti ! (sepatutnya masjid katanya)

 

Copyright All Rights Reserved A Gentleman To Be