silent reader(s)

Peer Senior Blogger ?

8 balasan ikhlas


Cara sebutan pe'er atau lebih mudah gelagat . saja nak havoc sikit kat ladang sendiri dengan perkataan bombastik bagi yang belum tahu . erk . tak berapa sendirian berhad sangat la sebab url saya , shafiquestevenson.blogspot.com , idak lah shafiquestevenson.com , ye dak ? disebabkan keghairahan berlumba-lumba untuk menyajikan para pembaca dengan entri-entri menarik dan hangat telah pun suam-suam kuku atau mungkin telah padam sepenuhnya , saya pun menggunakan daya pasif kerana terlalu tak larat untuk aktif semula .

Daya pasif itu binatang apa ? cukup bagus soalan cermin ini . maaf ya , cermin made in Penang memang kasar sedikit loghatnya . menilai entri blogger-blogger lain dan yang menangkap jiwa penilai saya harus lah entri dari senior bloggers . sejak pemergian saya , mungkin ini lebih proper , sejak saya kurang aktif dan hari ini kembali secara tiba-tiba dengan entri agak mengundang . ada antara senior blogger yang masih dengan corak entri yang sama berkisar tentang aktiviti di tempat kerja , bintang korea pujaan , permulaan perniagaan kecil-kecilan sehingga kepada entri seorang blogger yang saya sedari beliau ada menyepi seketika dan kembali dengan anjuran slot-slot segmen untuk membantu blogger baru seperti saya yang masih terumbang ambing mencari tema blog sehingga kini . bagus kan ? give and take . beliau menawarkan platform terbaik untuk beginner dalam blogging life untuk mendedahkan laman karya mereka sekaligus menambahkan lagi followers beliau sendiri dan juga trafik blog , tidak ketinggalan ranking blog beliau .

Dalam scrolling reading list , mata dan hati tertangkap satu tajuk entri , empunya entri juga seorang  senior blogger yang rajin mengemaskini entri yang berbaur peribadi selain tips blogging . tanpa klik pautan more>> , saya rasa nak mengemaskini entri ini . sangat bagus sekiranya blogger baru yang dimaksudkan beliau dalam entrinya membaca response entri itu , jadi , pihak menegur dapat menegur dengan betul dan pihak yang tersalah langkah dalam menyampaikan tips blogging menerima teguran dengan hati terbuka . saya sendiri sebagai blogger baru akui jiwa kami jiwa explorer , suka aplikasikan cara blogger lama dalam blogging style kami , atau lebih tepat masih dalam kecelaruan identiti , mungkin ? 

Beginners masih di fasa mencari tema blog dan sajian bacaan bersesuaian , kadang kala kita akan tersalah memberi . salah memberi tips , salah memberi pendapat , salah memberi info . banyak salah yang kita mungkin akan buat , di sini lah peranan senior bloggers kan ? untuk menuntun beginners dengan perkongsian pengalaman sendiri semasa memulakan blogging life , saya rasa teguran yang bercorak teguran agak sukar diterima . ada sesiapa bangkang ? teguran yang tersembunyi di sebalik penceritaan kesalahan kita sendiri semasa berada di fasa mereka , adakah ini spesies teguran yang lebih 'berjiwa mesra blogger' ? tepuk dada  , tanya fasa kemesraan anda sendiri , di mana ? :)

 

Copyright All Rights Reserved A Gentleman To Be