silent reader(s)

Nikmat Mandi Bersama Cinta

0 balasan ikhlas


Orang selalunya beriadah hujung minggu kan , waktu tu saja yang lapang pun . tiba-tiba datang mood nak mandi peluh hari ini , sebelum sesi mandi peluh , saya leka berjam-jam juga lamanya bercakap dengan penyambut pesanan Pizza hut dan Domino's Pizza , agak kesedihan bagi sepupu yang teringin nak makan pizza hut tapi tak nak keluar rumah bila operator cakap kampung kami ini out of zone . hulu sangat kah kami ?

Pizza Hut chilex saja sambut saya dengan berbahasa melayu , tapi bila penyambut telefon di Domino's Pizza , alahai pekatnya bahasa penjajahnya , untuk first trial memang terus matikan panggilan tersebut . tiba-tiba darah gemuruh bergelora kan . untuk second call trial , terus serbu bahasa ibunda , siap dengan ayat " ada penghantaran kat kampung tak ? " .. ambik nah .. second trial ni awek yang sambut , rasa darah gemuruh bertukar darah gatal sikit eh . dia cakap , " sayang bagi dulu alamat , nanti baby check dalam list delivery kami " . memang dalam mimpi la kalau dia cakap macam itu kan . untuk menulis dalam bahasa English memang bukan satu masalah besar buat saya namun untuk berdialog dengan orang , bahkan bahasa ibunda pun saya tak teratur , ini soal gemuruh dan kurang keyakinan walaupun hanya dalam panggilan ! at least , saya cuba kan .

Lepas adegan kesedihan dan kehampaan para sepupu yang mengidam pizza , kami redakan nafsu makan dengan keluarkan peluh jantan , bermain badminton dalam halaman rumah . tak sampai 30 minit rasanya , memang mandi sauna kat situ . lepas ni rancang nak main kat mini stadium atau taman pulak . tiba-tiba teringat esok ada kuliah , ya presentation sekali , terus rasa nak basuh kesayangan yang agak baru hidup  kurang dari 3 bulan bersama saya sejak transport sebelum ini dihilangkan orang . sob sub sub way . jangan dikenang hal yang lalu . sejak ada shampoo khas untuk kesayangan , macam kerap saja mandikan dia . dia pun semacam meronta-ronta meminta dimandikan selalu eh . since bukan duit saya yang bayar bil air , i'm ok with it . huh . kini saya lebih yakin untuk presentation pagi esok ! apa kaitan ?

Memang la cuma RM 5 saja untuk basuh cinta kita kat car wash tapi , kalau kita mandikan dia sendiri kan lebih afdal ,kita boleh gosok-gosok bahagian yang pekerja kedai takkan gosok , semestinya bila kita cuci sendiri akan lebih bersih , saya tak tahu la kalau ada tempat yang boleh cuci sebersih saya cuci sendiri ?
saya puas hati bila sesuatu tu saya boleh buat dengan lebih baik berbanding lepaskan kepada orang lain , tak setuju ? itupun aktiviti beriadah juga , kalau ada masa lapang la kan .


 

Copyright All Rights Reserved A Gentleman To Be