silent reader(s)

Badan Tampil Tough Dengan Dumbell

0 balasan ikhlas

Sebut nama dumbell memang tak asing dalam kalangan lelaki , kalau perempuan ? sebenarnya perempuan pun boleh mengaplikasikan senaman dengan dumbell ,cuma anda perlu cari cara-cara yang betul dan berat dumbell mesti lah tak terlalu berat ya wahai kaum yang lemah . satu lagi , bersenam dengan dumbell mampu meningkatkan tahap metabolisma tubuh seseorang tau . makna nya ? sangat sesuai bagi mereka yang nak turunkan berat badan dan bagi mereka yang risau berat badan mudah naik ya .

Dumbell datang dalam berat yang pelbagai , anda boleh pilih sama ada 1kg , 2.5 kg , 3.5 kg , atau nak lebih mudah , beli saja 1 set terus kan seperti dibawah ini .




Banyak jenis pergerakan senaman yang kita boleh praktik dengan alat dumbell ini . antaranya ialah bend over row ,  bicep curls , chest press kena ada yoga ball sekali ya , tricep kick back , plie squat , shoulder press , straight leg deadlift , weight crunch untuk bentuk bahagian atas perut , dumbell pull in untuk bentuk bahagian bawah abs dan twiesties untuk otot sisi abs . semua senaman ini berkesan untuk pembentukan six packs .

Diingatkan ya bagi beginner , setiap set senaman diulangi sebanyak 3x set dan 10 ulangan . pemilihan dumbell haruslah bersesuaian dengan kemampuan anda , jangan memilih terlalu berat , namun , jika dumbell yang anda guna tidak membuat anda rasa sakit sedikit pun , dan tidak membuat anda lemah walaupun pada 18x ulangan , sebaiknya anda mengambil dumbell yang lebih berat dari itu . no pain , no gain !

Untuk anda lebih faham lagi , perhatikan pergerakan dalam video dibawah .


Pencarian Yang Tertangguh

3 balasan ikhlas


Dari Kedah sampai ke Penang semata-mata mencari sehelai kemeja , berhari-hari , sekarang baru saya faham , kenapa kebanyakan orang yang berpakaian formal boleh dikatakan semuanya tunjuk punggung dan fit , tak kira lelaki atau perempuan , rupa-rupanya memang itu lah yang available pun dalam kebanyakan shopping mall di Penang , dan butik atau pusat pakaian tawarkan cutting yang sama . adakah semuanya sudah prefer fesyen fitted sekarang eh ? tertanya-tanya juga , jika begini caranya market di Penang dan Kedah secara amnya , bagaimana mereka yang bersaiz besar atau mereka yang prefer something loose untuk berpakaian juga ya ? atau mereka ada source yang tersembunyi ? kukihkukih. buat pertama kali saya jejak kaki di Sunshine Bertam semenjak dibuka pada November 2013 . tiada juga kemeja yang sesuai dengan jiwa sendiri .


Dalam pada masa saya merungkai isu kemeja sambil dipanah sinaran UV bertub-tubi untuk hari ini , terjumpa Skittle , reda sikit amarah yang memuncak-muncak dari azali . nampak tak huruf kat ceklat tu ?
S for Superman and Shafiq xD ngee


Inilah lunch yang merangkumi makan malam juga , pizza dalam aluminium foil dari StarBaker , stall diorang betul-betul located kat entrance Sunshine Bertam . reasonable price , great taste instead !

In conclusion , Sunshine ni ok la untuk deme yang berdekatan Kepala Batas tu , tak payah dah sesakkan diri kat Sunway Carnival , setakat nak tengok wayang ,boleh la .. barang-barang lain macam kasut , beg , baju-baju berjenama , not to mention also cool blog stall memang ada laa .. terbaik ! selain tu , popcorn dijual first floor memang tak pernah saya jumpa kat tempat lain .

Kalau ada nak cadang tempat yang jual kemeja formal , warna white plain , silakan ya ,sangat dihargai , tapi area utara saja la kalau boleh dalam Penang :'

 

Copyright All Rights Reserved A Gentleman To Be