silent reader(s)

Salah Faham Perfume

13 balasan ikhlas

Memilih perfume agak mudah bagi segelintir pengguna yang tidak terlalu menitikberatkan soal keseimbangan pembawakan diri dan reaksi orang sekeliling . kenapa perlu ada keseimbangan pula ? badan kita , suka hati kita lah kan ? namun ingat , hidung mereka yang terpaksa menghidu perfume pilihan kita setiap hari tau .

saya sekadar ingin membuat sedikit perkongsian  koleksi peribadi bagi jejaka yang masih kabur dengan pemilihan perfume yang bersesuaian masa , acara , tempat . saya bukan lah  profesional cuma berkongsi tindak balas yang baik saya terima sepanjang memakai beberapa brand perfume yang berlainan , dan ya , saya tidak setia dengan jenama tertentu . selagi tak berpuas hati selagi itu mencari

Sedikit tips pelik yang saya dapat dari lecturer saya : - letak perfume dalam satu tupperware kecil & simpan dalam peti ais. (kalau khuatir makanan lain berbau wangi,digalakkan beli satu freezer kecil khas untuk perfume)
langkah ini bagi memastikan perfume tahan lebih lama kerana komposisi akan lebih concentrate :)
Kebanyakan wangian Polo memang sesuai jika anda seorang yang banyak bergerak badan ya bukan mulut saja
sensasi macho koleksi Polo memang 100% akan membantu golongan yang berhadapan isu body odour 
dari pengamatan saya sepanjang penggunaan Polo Sport , ternyata jejaka yang mengenakan bauan Polo nih ramai wanita suka hidu :l dah macam kucing pula ayat ni
jangan terlalu gembira jika anda berjaya dapat Polo Sport 175 ml dengan harga puluhan ringgit (online sale standard RM 1++) , mungkin puluhan ringgit kerana bukan asli , mungkin juga asli tapi confirm barang seludup ! hahakk


Dashing Style , ada tengok iklan Remy Ishak atau hero tamil (tok yang gelar dia) ?
Macho habis ? lihat betapa berkesannya advertising melalui media elektronik .Aroma macho memang terserlah dengan Dashing Body Spray . cuma terlalu kuat jika sembur terlalu banyak . ini tindak balas tok saya,katanya dari jauh dah bau body spray menyengat hidung - negative feedback so saya beralih jenama



Gatsby yang memasuki pasaran Malaysia kebanyakan berketerangan tulisan Tagalog . itu tak bermakna tiruan , kenapa bukan tiruan ? lets say , coco-cola yang ada di malaysia ni tiruan lah ? tak ada cop luar negara pun ? ada polisi dalam bidang pemasaran produk iaitu terdapat jenis pemasaran yang mempunyai subsidaries seluruh negara dan induk bertempat di satu negara tertentu termasuk polisi yang membenarkan subsidari mereka membuat penambahbaikan produk atau perubahan kecil seperti logo sendiri untuk negara mereka dengan keizinan oleh induk . ehem , ya info ini semua saya belajar semasa kelas marketing/pemasaran

Fresh Marine , itu pilihan terkini saya , semburan wangian sekaligus sebagai deodorant  badan . saya setia dengan Gatsby selama 3 botol ? feedback agak baik , jadi saya setia dengan jenama ni .

' Eau de toilette '

euww ? tolong jangan translate kat google 
jangannnnnnnn !!!!!!
Selalu kan kita nampak frasa euw-uew tu di keterangan perfume atau minyak wangi , semburan badan ?
Air tandas ? Bukan . Sekadar perkongsian yang saya pelajari dari kelas Protokol , frasa tersebut bermaksud perfume tersebut menunjukkan tahap kepekatan/konsentrasi perfume tersebut . Ada 3 jenis konsentrasi tapi saya cuma rungkai EDT sahaja ya ?

Eau de Toilette (EDT) sejenis wangian beraroma ringan bertahan 3 hingga 4 jam. Memiliki kandungan alkohol yang tinggi dengan konsentrasi bahan wangian/fragrance sekitar 4 hingga 8%. Kebiasaannya available dalam bentuk semburan . nak tahu EDP & EDC ? singgah ke sana :) indonesian blogger .


 

Copyright All Rights Reserved A Gentleman To Be