silent reader(s)

Tui Hou

0 balasan ikhlas
regardless which languages we used,if we arent familiar with certain foreign language,it could be hard for comprehension session.macam bercinta,kalau kita tak faham bahasa bercinta,camna nak bercinta kan ? bahasa cinta tu camna ? bahasa berbunga-bunga lah kot,beranting ka,berdahan,berpucuk,berakar..dengan memahami,baru boleh menghayati :) kalau ada yang rasa nak tahu apa yang Jay Chou tu duk tarik -.- baca lah terjemahan yang tak mungkin ada dimana-mana sudut google.sila hargai aku terjemah sentence by sentence :'

lagu yang berzaman ada dalam memo card aku (bajet berzaman hidup)ni bukan review lagu.klip video lagu ni mengisahkan tentang seorang gangster yang bercinta dengan seorang perempuan cute ,lastly gangster tu masuk jail sebab perempuan tu,lagi excited,pas kua penjara,dia dapat tahu perempuan tu dah berkahwin..

tian kong hui de xiang ku guo
langit mendung bagaikan ia pun bersedih

li kai ni yi hou
setelah aku meninggalkanmu

bing mei you geng zi you
aku rasakan bagaikan terperangkap

suan suan de kong qi
untuk bernafas dengan udara yang ada

xiu chu wo men de ju li
lelah merasakan jarak antara kita

yi mu chui xin de jie ju
tragedi pengakhiran kita hingga hatiku terluka

xiang hu xi ban wu fa ting xi
tetapi kau masih di ingatan seperti nafas,tak mampu berhenti

chou ti fan huang de ri ji
diari kuning dalam laci

zha gan le hui yi
berisi kenangan kita yang usang

na xiao rong shi xia ji
satu senyuman semasa musim panas

ni wo de guo qu
dan masa lalu kita berdua

bei shun shi zhen de wang ji
semakin dilupakan

que yang guo hou de ai qing
bagaikan cinta yang menghuni kekurangan udara

cu xin de yan lei shi duo yu
titisan airmata tidak dipedulikan

wo zhi dao ni wo dou mei you cuo
ku tahu ini semua bukan salah dirimu, tidak juga aku

zhi shi wang le zen me tui hou
cuma kita berdua terlalu jauh untuk berpatah balik

xin shi dan dan gei le cheng nuo
janji-janji yang kita ikrarkan dengan teguh

que bei shi jian pu le kong
namun masa menenggelamkan segalanya

zhi shi fang shou hui bi jiao hao guo
merelakan kau pergi mungkin adalah yang terbaik

zui mei de ai qing hui yi li dai xu
rasa cinta yang paling indah ni akan terus hidup dalam memori ku..


nindia mr snow hairstyle
 

Copyright All Rights Reserved A Gentleman To Be