silent reader(s)

Kronologi Kehilangan Blogger Suam

6 balasan ikhlas



Assyura . Resah hati ku selalunya ada. fikirkan kamu setiap waktu ku . tenang jiwa ku bila kau di sisi . jauh ku menunggu , biar ketahuan mu di sini ku merindu . jauh ku berharap kembali kau padaku . akhiri penantian ku . tak mampunya aku bila kau tiada , gelap hari ku , sepi hidup ku , lemah langkah ku mendengar suara mu laju jantung ku bila menyentuh mu .

 Cinta tak semestinya diluahkan dengan kata kan . dipendam tak semestinya disembunyikan . zahirkan dengan post kat blog , pun boleh -.-

Hai .. dalam banyak gadis dari Penang , Kedah , Perlis , Perak ,Nogori ,  Wilayah , Johor , Selangor .. Bidadari dari Sabah juga menambat hati ini .. jodoh itu misteri yang indah kan -.- walaupun mungkin jodoh kita orang yang belum lahir sekarang , who knows ?

Tapi , bajet-bajet la nak bercinta dengan baby kan . nanti jadi penganaiyaan kanak-kanak pulak .kalau pakcik bagi greenlight , kita on saja -.- boleh camtu


cute kan sepupu kecik ni dari Sabah .. Assyura namanya..setuju atau tak , kena setuju , ini blog sapa ?? XD

Jika diizinkan , ingin aku berkongsi sedikit gambar yang sempat diambil masa percutian singkat aku di Sabah , negeri kelahiran ibu kandung . ada tak orang pikir aku ada mak tiri . krikkrikkrik . betul .


aku memang maksudkan definasi 'sedikit' tu , bukan main-main . haa..pokok diatas ni cuma ada kat dusun nenek aku saja , semenanjung tak dak laei . memang itu lah ketinggian normal untuk spesies tu , tinggi kan ? nama buah dari pokok tu ? unik gila . mesti orang semenanjung tak pernah dengan laei . DURIAN -.-

Pernah dengar laei ? mana mungkin . ok . ok . kali ni mesti tak pernah dengar laei . Buah Bambangan ? Buah Tarap ? haa .. tutup mulut tu sayang . sayang -.- maksud aku skrin depan aku ni .


Diatas itu namanya Bonggo .. bunyi di mulut pak  bukan di perut .. Bonggoo.. lawak -.- Buah ni nama nya Tarap . bukan turap , itu jalan rumah kau . rasa dia macam rasa kau tak pernah rasa , senang kan aku explain ,  bentuk buah macam buah Cempedak tapi skin dia memang manja sangat , kopek dia guna jari kelingking pondan pun boleh terbuka dah . manja kan ? -.- kau pikir ini lawak



Ini buah nama Bambangan . tawaf satu Johor pun kau takkan jumpa , tapi hari tu tersesat sebiji kat Penang , sebab nenek aku hantar melalui kargo , khas buat menantu Penang dia . anuk si ayah aku . betul tak grammar sabah aku -.-


Balik saja dari percutian singkat , jumpa saudara mara di Sabah yang memang aku tak pernah jumpa sejak tahun 1995 . lama kan . ada sejarah yang belum tersingkap dalam blog ni .sepupu-sepupu pun subur-subur belaka . maksud aku , indah rupa , tenang mata meng-usha . usha ? padahal malu gila .. bapak keli saja tahu betapa segannya aku . tapi serius sesuai jadi penghias hidup , jiwa ini . kot . another fascinating things bout Borneo is ,memang best pagi-pagi bangun dapat makan buah rambutan , durian putih , bambangan , tarap , seronok gak eh ada dusun sendiri . bunyi macam nak berhijrah jadi vegefruit tak -.- bosan dah jadi canibal .


aktiviti lepas water-rafting . buat khemah . memang jiwang gila buat water-rafting dalam keadaan hujan lebat . pastu kena tido dalam khemah . tapi itu kan pengalaman . yang paling best , nyamuk takdakkkkkkkkkkk !! boleh nilai sendiri tahap kebencian aku kat makhluk tu -.- 

Sehari selepas terbang balik ke Penang ,13-08, aku ada trip projek ke Perak (gambar atas tu la) . di sini pun  ada sejarah yang aku tak nak ingat pun . huh . dan di Radak Adventure , 2x aku lemas masa buat water-rafting . syahdu tak bunyi -.- Alhamdulillah , umur masih ada , diselamatkan anuk si instructor , ohmysabahgrammar . dan itu first and last . aku tak suka aktiviti air yang bahaya sebab aku menghargai nyawa , bukan sebab aku penakut -.-



cerita semalam,23-09-2014, masa pegi beli barang-barang pertunangan . tahu harga teddy tu ? haa .. yang tu aku tak tahu . tapi yg paling besar harga RM 4** something . huh .. ada sapa-sapa nak hadiahkan kat aku ? for sure aku jual . tapi harga kat AtoZ ok juga la untuk barang-barang perkahwinan , banyak gak orang membeli kat situ .

Macam tak percaya . 28-09-2014 jadi satu tarikh aku kena terima seorang lagi orang baru dalam hidup aku.
sampai sekarang aku rasa semua macam tak real . hahakk . barang-barang dah siap beli , kemungkinan besar aku pun akan terlibat dalam kerja gubahan tu -.- baru rare dok ?

Hari khamis dan Jumaat ni hari last final exam aku untuk Diploma Pengurusan H&P tahu ka short form untuk apa tu ? bagus kalau tak tahu . maksudnya misi aku bertemu objektif .akhirnya aku akan masuk dalam dunia praktikal !!!! harap heaven bukan hell -.-


ada 1 soalan bonus : kalau korang ada 4 hari lagi sebelum korang bertunang , pastu ada someone datang ingatkan janji lama  , camna cara paling terbaik untuk fahamkan dia tanpa patahkan hati dia .tapi tak sanggup nak gitau korang dah nak bertunang . seriously kalau aku bagi pendapat aku , lagi teruk jadinya -.-

Takder Hal Bro

2 balasan ikhlas
selamat pagi kepada diri sendiri yang takda kesedaran diri , hari ni kena submit last assignment but masih depan skrin nak update blog . well i dont feel like im in the right mood to do anything . kind of messy , hectic life , nak bernafas pun tak sempat . hah ? umpama snorkling dalam pool kat rumah , umpama mengorat isteri orang , umpama memanjat dinding kaca . semua kerja gila , itulah persamaan semua perumpaamaan yang tak berasas .huh .

my oh my..how am i goin to do wif dis ishh.. serabut , serabut , berabut-rabut . any escape ? duit tak boleh beli masa , hmm .. before im startin to ramble bout other things .. dengar lagu saja lah .. hmm .. baik takyah update blog kan ?? so here are those songs that i hate , but love to listen , yeah im totally off -.-






nothings gonna change my love for you..i'l never ask for more than your love..things didnt get easy..but i'l be there for you, so you should need me -.-



my head under water but i breathing fine .. cuz all of me love all of you ..love all your curves n your edges ..n your perfects n your imperfections ..

Sekian.


 

Copyright All Rights Reserved A Gentleman To Be