silent reader(s)

4 Petanda Si Dia Mungkin Mr Upsidedown

6 balasan ikhlas

ramai yang cakap perempuan pandai palsukan semua,tak termasuk pondan la na.jangan lupa pula,lelaki pun pandai berlakon.awal perkenalan saja macho,lepas nikah,pergghh tak berhenti berkepit dengan sama jantina ! ada pro & kontra mengenai isu ini.nevertheless,perempuan berhak memilih bakal suami yang manja terlebih,dalam Islam pun tegaskan konsep wasatiyah tu yang terbaik,berlebihan dalam sesuatu isu pun tak digalakkan dalam Islam kan? Jum kenali petanda kecil yang disyaki si dia adalah Mr Upsidedown yang kritikal

1 
semanja-manja seorang lelaki,ada juga kerasnya.kalau lembut sangat,tu dah jadi kecelaruan jantina,tengok tangan duk lentok-lentok semacam,baik tinggalkan dia,entah dia cuma nak anda untuk melengkapkan gambaran sosial yang sempurna di mata masyarakat saja,jangan tak percaya,ada kes benar pernah jadi.pikir gay tak berumah-tangga/berkahwin dengan perempuan?anda salah besar.
 
2
tak dinafikan semangat berkawan dalam kalangan lelaki memang kuat,ada sampai tumpang tidur rumah.tapi jangan sampai kawan dia datang tumpang tidur,sampai dia tinggalkan anda semalam semata untuk teman kawan tersebut di bilik lain ! hahakk! masalah besar -.-

3
 sesetengah lelaki biasa memang selesa bergurau hal kelamin,itu normal.tapi riak wajah mereka semasa bergurau boleh dibaca sama ada dia betul-betul maksudkan atau hanya gurauan.contoh salah seorang kawan lelaki kepada teman lelaki anda hantar text atau cakap in person kepada anda like " kau jaga dia baik-baik,kalau tak biar aku saja yang jaga luar dalam dia"
kalau dalam text atau medium lain yang anda tak dapat membaca riak wajah dia semasa cakap camtu,ajak jumpa terus,fighting ! -.-
bukan jarang,tapi susah nak jumpa kawan lelaki normal nak bagi amaran camtu -.-

4
tiap-tiap hari wajib jumpa kawan dia tu,bukan sekumpulan cuma berdua,tiap kali si kawan call,teman lelaki anda tergesa-gesa semacam,perlu menjawab panggilan dari jarak jauh dari anda,yeah,macam perempuan lain yang call padahal anda boleh nampak nama yang tertera di skrin "meon calling..." -.-


Sama-sama merenung dan menilai,yang baik dijadikan pengajaran,andai ada yang buruk dari saya,sila jangan bahan -.-
 

Copyright All Rights Reserved A Gentleman To Be