silent reader(s)

Jangan Pakai Sabun Susu Beras K Brothers

39 balasan ikhlas
Bahaya ! Seriously berbahaya jika anda mahu cuba kolagen sabun susu beras.kenapa bahaya pula ? confuse tak ni ? selaku pengedar kolagen sabun susu beras K Brothers,saya nasihatkan pembeli yang tiada ilmu jangan membeli sabun susu beras ini dengan membabi-buta mahu pun mengguna,menilai tanpa ilmu.

kerana nila setitik,rosak susu sebelanga,mana tak nya,bila salah seorang kawan/kenalan kita cerita kat kita,tak kisah la in person atau menerusi laman sosial,sahih kita percaya bulat-bulat ! sabun susu beras K Brothers ni SESUAI untuk semua jenis kulit.apa yang membezakan kesan ke atas setiap pengguna  ?? Keasliannya.Anda yang merungut itu ini tu,asli tak sabun yang anda beli tu ? Jika asli,sila lapor ke pihak berkuasa mengenai K Brothers produk,supaya lekas-lekas bungkus perniagaannya yang sudah bertahun-tahun terkenal dalam pasaran Malaysia ! Saman ! Jangan kasi chance ! Jangan membebel kat blog sahaja ! Kesan itu sebagai bukti ! Itu pun kalau sabun yang anda beli itu asli !! kalau tak asli,jangan risau naa..paling teruk pun anda akan di saman balik sahaja atas tuduhan tak berasas serta saman rugi untuk memburukkan nama produk ! Simple right ?

Ini pautan ke laman salah seorang pengguna yang tidak berpuas hati dengan sabun susu beras ,tapi tak dinyatakan pula jenama sabun susu beras yang dia guna ! Jangan lupa,baca juga bloggers yang datang komen ! Kerana di ruangan komen tu ada bukti kuat mengatakan sabun susu beras tak berbahaya oleh seorang pengguna yang sudah 4 tahun menggunakan sabun ini ! Blogger tersebut juga menjelaskan antara cara untuk pastikan susu beras yang anda guna itu adalah asli ! Dalam anggaran saya,25-27 bloggers yang datang tinggal komen,5-6 orang adalah antara pengguna tegar sabun susu ini.

Paling menghairankan saya,tajuk post nya berbunyi 'Jangan Pakai Sabun Susu Beras',itu adalah ayat kenyataan,bukan persoalan.
tapi dia juga nyatakan mungkin kulitnya sensitif
Apa signifikasi menarik orang lain memboikot tapi pada masa yang sama dia menunjukkan lialibiliti diri sendiri ? umpama anda menyuruh polis memberkas suspek merompak sambil beritahu polis bahawa mungkin anda yang mebenarkan kejadian tersebut ?Agak kabur di situ.Jadi,saya nasihatkan pengguna yang tiada ilmu menilai keaslian sesuatu produk better jangan guna produk ini.golongan yang menilai membabi-buta adalah antara ancaman besar untuk pengeluar produk,tak kira apa jenis produk pun !

Antara cara pastikan keaslian sabun susu beras K Brothers

susu beras yang asli,bila direndam air,akan mengecil dengan cepat,mungkin 2-3 hari dah lenyap ! berlendir ! (saya sendiri dah cuba,memang mengecil dengan cepat)

susu beras yang ciplak/palsu akan kembang macam sabun badan biasa,takkan larut serta-merta.kembang saja macam sabun badan yang biasa ya.

bauan yang berbeza iaitu asli berbau wangi natural,manakala palsu berbau kimia.

saiz yang asli lebih besar

warna sabun susu beras yang asli agak putih kekuningan dan yang palsu berwarna kepuithan semata.

Check nombor siri/tulisan di bungkusan kotak wajib ada tulisan tagalog/thailand.

 
 
Susu beras ini diformulasi dari rawatan tradisional yang dimodenkan dalam bentuk kolagen.

Ingat orang thailand yang kulit mulus itu dari lahir sampai ke tua maintain tanpa rahsia ?haha..macam mandi lumpur juga la,itu rawatan orang dulu tapi sekarang di salun pun disediakan rawatan sebegitu,anda faham tak konsep yang saya nak sampaikan ?

Sangat penting untuk kita sebagai pengguna ada ilmu dalam menilai keaslian sesuatu produk supaya penilaian kita tidak pula menjadi lialibiliti kita sendiri pula ! Orang dulu-dulu cakap,cakap tu baik-baik,jangan sampai ayat makan tuan !

Untuk belian kegunaan peribadi atau borong,sila contact saya di shafiquestevenson@gmail.com

menjadi pengguna yang bijak bukan hanya dengan memboikot sana sini tapi mampu membezakan keaslian sesuatu produk,jangan lekas menghukum :)

 

Copyright All Rights Reserved A Gentleman To Be