silent reader(s)

The Making Of 'A Gentleman To Be'

15 balasan ikhlas
ada a few orang tanya kenapa blog nih nama A Gentleman To Be,kenapa tak sekarang saja ?
but actually aku nak tulis A Gentleman In Progress,tapi tak ke buruk bunyi dia ? -.-
Uii bukan mudah nak jadi gentleman sejati !

Definasi gentleman

* a man of calm demeanor , strong preserve , intellectual thinking , polite yet meaningful speak n a good upbringing ! Terbelit-belit lidah  jari aku taip dalam b.i nih ! Sahih orang hulu ! -.-

Ciri-ciri

* consider the feelings of people around him

✓ treat women with respect

* got high standard of proper behaviour

✓ a man of independent

✓ jaga appearance diri dengan baik/ tak selekeh di public (dalam bilik takpa)

* tak malas ber-fesyen 
✓Berfesyen but still ikut lunas syarak



pakai kasut dengan stokin -.- 
(baru la kasut tak berbau,kaki pun)

Yang mana ✓ tuh InshaAllah aku dah maintain -.-
Yang * tu InshaAllah in progress.

Sekian wordless wednesday aku yang tak berapa wordless -.-




 

 

Copyright All Rights Reserved A Gentleman To Be