silent reader(s)

The Making Of 'A Gentleman To Be'


ada a few orang tanya kenapa blog nih nama A Gentleman To Be,kenapa tak sekarang saja ?
but actually aku nak tulis A Gentleman In Progress,tapi tak ke buruk bunyi dia ? -.-
Uii bukan mudah nak jadi gentleman sejati !

Definasi gentleman

* a man of calm demeanor , strong preserve , intellectual thinking , polite yet meaningful speak n a good upbringing ! Terbelit-belit lidah  jari aku taip dalam b.i nih ! Sahih orang hulu ! -.-

Ciri-ciri

* consider the feelings of people around him

✓ treat women with respect

* got high standard of proper behaviour

✓ a man of independent

✓ jaga appearance diri dengan baik/ tak selekeh di public (dalam bilik takpa)

* tak malas ber-fesyen 
✓Berfesyen but still ikut lunas syarak



pakai kasut dengan stokin -.- 
(baru la kasut tak berbau,kaki pun)

Yang mana ✓ tuh InshaAllah aku dah maintain -.-
Yang * tu InshaAllah in progress.

Sekian wordless wednesday aku yang tak berapa wordless -.-




 

15 balasan ikhlas:

Super Girl on 4/12/13 8:42 PM said...

HAHAHAHA . macam soklan deeya jee . maca soklan deeya je . oke dah paham . susah giler jadi gentleman . deeya boleh cakap , kalau jumpa gentleman cam ciri2 kat atas tuu memang melting ah :P :P

Tasneem on 4/12/13 11:37 PM said...

yang sure jangan playboy sudah. haha akak piat telinga baru tau! ^^

Nur Shafiq on 5/12/13 12:13 AM said...

hahakk..takda rupa nak jadi playboy..shafiq ingat pesanan tu naahakak tasneem

Nur Shafiq on 5/12/13 12:15 AM said...

serius ada orang lain tanya gak naa Deeya

Eda Johari on 5/12/13 8:52 AM said...

haha.. bagus2, keep it up! Insyaallah boleh..

Pha Is on 5/12/13 9:57 AM said...

wordless..?? hahaha

Nur Shafiq on 5/12/13 10:45 AM said...

amin.amin.amin. :) thanks Eda

Nur Shafiq on 5/12/13 10:48 AM said...

wordless..semoga bersemadi aman Ya Hanana

Amirah Nuraisyah on 5/12/13 3:31 PM said...
This comment has been removed by the author.
Amirah Nuraisyah on 5/12/13 3:32 PM said...
This comment has been removed by the author.
Nur Shafiq on 5/12/13 11:37 PM said...

singular plural jer pun..hahakk..lawak dia ni.. :o aiyokk

Amirah Nuraisyah on 6/12/13 5:41 PM said...
This comment has been removed by the author.
kerekler on 21/12/14 9:35 PM said...

wish of luck :)

Ayuni Sara on 17/12/15 7:00 PM said...

hihihi...tak pakai stokin masa pkai kasut tu kan fesyen terkini(>_<)

Shafique Stevenson on 17/12/15 8:33 PM said...

@Ayuni Sara fesyen tapi xbersih..nanti busuk.kantoi ayuni bt cmtu...

 

Copyright All Rights Reserved A Gentleman To Be