silent reader(s)

Jangan Pakai Sabun Susu Beras K Brothers


Bahaya ! Seriously berbahaya jika anda mahu cuba kolagen sabun susu beras.kenapa bahaya pula ? confuse tak ni ? selaku pengedar kolagen sabun susu beras K Brothers,saya nasihatkan pembeli yang tiada ilmu jangan membeli sabun susu beras ini dengan membabi-buta mahu pun mengguna,menilai tanpa ilmu.

kerana nila setitik,rosak susu sebelanga,mana tak nya,bila salah seorang kawan/kenalan kita cerita kat kita,tak kisah la in person atau menerusi laman sosial,sahih kita percaya bulat-bulat ! sabun susu beras K Brothers ni SESUAI untuk semua jenis kulit.apa yang membezakan kesan ke atas setiap pengguna  ?? Keasliannya.Anda yang merungut itu ini tu,asli tak sabun yang anda beli tu ? Jika asli,sila lapor ke pihak berkuasa mengenai K Brothers produk,supaya lekas-lekas bungkus perniagaannya yang sudah bertahun-tahun terkenal dalam pasaran Malaysia ! Saman ! Jangan kasi chance ! Jangan membebel kat blog sahaja ! Kesan itu sebagai bukti ! Itu pun kalau sabun yang anda beli itu asli !! kalau tak asli,jangan risau naa..paling teruk pun anda akan di saman balik sahaja atas tuduhan tak berasas serta saman rugi untuk memburukkan nama produk ! Simple right ?

Ini pautan ke laman salah seorang pengguna yang tidak berpuas hati dengan sabun susu beras ,tapi tak dinyatakan pula jenama sabun susu beras yang dia guna ! Jangan lupa,baca juga bloggers yang datang komen ! Kerana di ruangan komen tu ada bukti kuat mengatakan sabun susu beras tak berbahaya oleh seorang pengguna yang sudah 4 tahun menggunakan sabun ini ! Blogger tersebut juga menjelaskan antara cara untuk pastikan susu beras yang anda guna itu adalah asli ! Dalam anggaran saya,25-27 bloggers yang datang tinggal komen,5-6 orang adalah antara pengguna tegar sabun susu ini.

Paling menghairankan saya,tajuk post nya berbunyi 'Jangan Pakai Sabun Susu Beras',itu adalah ayat kenyataan,bukan persoalan.
tapi dia juga nyatakan mungkin kulitnya sensitif
Apa signifikasi menarik orang lain memboikot tapi pada masa yang sama dia menunjukkan lialibiliti diri sendiri ? umpama anda menyuruh polis memberkas suspek merompak sambil beritahu polis bahawa mungkin anda yang mebenarkan kejadian tersebut ?Agak kabur di situ.Jadi,saya nasihatkan pengguna yang tiada ilmu menilai keaslian sesuatu produk better jangan guna produk ini.golongan yang menilai membabi-buta adalah antara ancaman besar untuk pengeluar produk,tak kira apa jenis produk pun !

Antara cara pastikan keaslian sabun susu beras K Brothers

susu beras yang asli,bila direndam air,akan mengecil dengan cepat,mungkin 2-3 hari dah lenyap ! berlendir ! (saya sendiri dah cuba,memang mengecil dengan cepat)

susu beras yang ciplak/palsu akan kembang macam sabun badan biasa,takkan larut serta-merta.kembang saja macam sabun badan yang biasa ya.

bauan yang berbeza iaitu asli berbau wangi natural,manakala palsu berbau kimia.

saiz yang asli lebih besar

warna sabun susu beras yang asli agak putih kekuningan dan yang palsu berwarna kepuithan semata.

Check nombor siri/tulisan di bungkusan kotak wajib ada tulisan tagalog/thailand.

 
 
Susu beras ini diformulasi dari rawatan tradisional yang dimodenkan dalam bentuk kolagen.

Ingat orang thailand yang kulit mulus itu dari lahir sampai ke tua maintain tanpa rahsia ?haha..macam mandi lumpur juga la,itu rawatan orang dulu tapi sekarang di salun pun disediakan rawatan sebegitu,anda faham tak konsep yang saya nak sampaikan ?

Sangat penting untuk kita sebagai pengguna ada ilmu dalam menilai keaslian sesuatu produk supaya penilaian kita tidak pula menjadi lialibiliti kita sendiri pula ! Orang dulu-dulu cakap,cakap tu baik-baik,jangan sampai ayat makan tuan !

Untuk belian kegunaan peribadi atau borong,sila contact saya di shafiquestevenson@gmail.com

menjadi pengguna yang bijak bukan hanya dengan memboikot sana sini tapi mampu membezakan keaslian sesuatu produk,jangan lekas menghukum :)

39 balasan ikhlas:

Tasneem on 6/12/13 12:02 AM said...

bahaya nya. banyak produk tiruan. huhu :(

Nur Shafiq on 6/12/13 2:19 AM said...

memang banyak..confession dari pengedar sendiri :)

Niesa on 6/12/13 9:44 AM said...

sekarang ni dh mcm2 produk kecantikkan kt pasaran. Sebagai pengguna haruslah pandai memilih..

Eda Johari on 6/12/13 10:14 AM said...

nasib baik tak pakai. huhu

Mizz Aiza (Dunia Kecil) on 6/12/13 1:52 PM said...

akak pun guna sabun ni sebagai sabun mandi.. setakat ini ok.. bahaya jika ada produk tiruan..

Nurfaezah Abdullah on 6/12/13 3:17 PM said...

x pnh pakai :)

Amirah Nuraisyah on 6/12/13 5:31 PM said...
This comment has been removed by the author.
Nur Shafiq on 6/12/13 9:02 PM said...

kempunan pakai baju korea,mana tak sampai ? (jawapan petang,bukan sekarang)

Amirah Nuraisyah on 6/12/13 10:29 PM said...
This comment has been removed by the author.
muhammad azuan on 6/12/13 11:21 PM said...

tu la...sekarang banyak gila produk blom tentu slamat guna ke tak...nampak profile pic fb cun tros beli...muke rabak nanti padan muke,...ahahahaha

Deqla Manjew on 18/12/13 10:40 AM said...

x penah terpikir pun nka try produk ni.. slama ni setia pada safi jer...hihi

Dzureen Darwis on 18/2/14 12:35 AM said...

Assalamualaikum.

Berdasarkan kajian daripada apa yang awak tulis, memang saya pakai sabun yang asli namun memberi kesan negatif pada kulit saya dengan sangat teruk. Sabun ini memberi kesan yang baik pada ahli keluarga saya yang lain. Pada saya sabun ini kalau tak sesuai dengan kita memang sangat bahaya sebab sekejap je muka akan penuh dengan jerawat dan bengkak-bengkak. Wallahualam.

Peace :)

Nur Shafiq on 18/2/14 4:00 PM said...

saya sendiri dah guna 2 buku sabun ni , seperti ahli-ahli keluarga anda juga , kami semua tidak mengalami sebarang alahan sepanjang menggunakan sabun beras k brothers ini . saya yakin kulit anda yang mempunyai alahan dengan bahan-bahan tertentu,bukan disebabkan sabun ini bahaya :)

Eliza King Rose on 20/2/14 4:36 PM said...

Sy confuse dgn bungkusan sabun ni. Sabun ni mmg ada pelbagai jenis bungkusan ke? I mean kotak sabun ni berbeza2. Isi dia ttp sama ke? Ragu2 juga takut terbeli yg tiruan. Tapi so far sy guna sabun ni mmg okay. I love this soap :)

Nur Shafiq on 21/2/14 3:43 PM said...

bungkusan yang ada dalam pasaran pengeluar asal iaitu Thaland ,memang berlain dengan negera kita yang cuma pengedar , produk tiruan memang ada , perlu peka dengan perbezaan fizikal produk asli dengan tiruan , baru lah kita tak tersalah beli nanti :D

azifah yazid on 15/3/14 10:38 AM said...

saya guna sabun ni jugak. so far xe masalah :)

SinaranTaqwa on 6/4/14 1:31 PM said...

Assalamualaikum tuan blog, sy a mggunakan sabun ni almost 2 months, n for da 1st week mmg da nmpk kesan drastik penggunaan sabun miracle ni, pimples naik dengan jaya nya d kulit muka sy , jerawat padir yg halus2 tu ye, n kulit jd tegang n pedih bila sabun tu dcuci lrbih 1 minit d muka.. yg paling best dalam sebulan penggunaan anda da blh lihat muka sy hampir penuh dgn bekas jeraat n kulit jd kulit kombinasi , pada asal nya kulit sy ni xd r masalh sgt.. mnta penjelasan tuan blog ..



Nur Shafiq on 6/4/14 1:55 PM said...

@SinaranTaqwa Waalaikumusalam..pertama sekali , saya cuba jawab masalah anda dari sudut logik dan sudut kesihatan , anda dah guna sabun itu hampir 2 bulan dan minggu pertama dah ada reaksi yang negatif terhadap kulit anda tapi ANDA MASIH teruskan penggunaan sabun itu ?? mohon pencerahan mengapa anda berbuat demikian ya.Sedangkan ubat dari klinik kesihatan pun tegah penggunaan berterusan jika ada reaksi negatif terhadap ubat tertentu(ini kerajaan tau,pembekal ubat yang dipercayai sumbernya pun memberi amaran sebegitu)

Paling penting , kemukakan bungkusan sabun yang anda beli , dan DARI pihak mana yang anda beli , maklumat ini sangat mustahak untuk check keaslian sabun yang anda guna . anda ada nyatakan kulit anda tidak bermasalah kan , sejauh mana anda yakin,adakah anda pernah menggunakan produk pemutihan sebelum ini atau sabun ini percubaan pertama anda ?

Nur Shafiq on 6/4/14 1:57 PM said...

@SinaranTaqwa Untuk pengetahuan anda juga , saya sendiri pengguna sabun ini hampir 5 bulan , tidak berhadapan masalah seperti anda.anda cuba check gaya hidup anda , juga produk lain yang mungkin anda ada guna dalam masa yang sama.

SinaranTaqwa on 7/4/14 6:00 AM said...

Assalamualaikum..Terima kasih atas mklum blas tuan blog,K brothers product, sy juga pengamal multivitamins n vegetarian hampir 3 tahun, sy teruskan mengguna product ini krana beranggapan mungkin ini adalah kesan bg mreka yg ada masalah resdung,tapi makin lama makin bermasalah, oleh kerana itu juga saya mnta penjelasan dari tuan blog yg lebih arif berkenaan product ini..

Nur Shafiq on 7/4/14 3:07 PM said...

@SinaranTaqwa waalaikumusalam, izinkan saya sentuh sikit pasal sinusitis/resdung yang anda alami,kalau boleh saya kongsikan di sini:

JENIS RESDUNG (SINUSITIS)

* Akut
* Kronik

AKUT
berlaku dalam tempoh dua minggu bermula dengan jangkitan rhinitis atau serangan alahan yang berulang-ulang yang serius pada hidung. Keadaan ini menyebabkan tersumbatnya hidung.

Sekiranya resdung akut tidak dirawat dengan sempurna, cairan dalam rongga sinus itu tidak dapat dikeluarkan dengan rawatan. Sehubungan itu jangkitan akan berlaku berterusan, tetapi tahap keterukannya tidak seteruk resdung pada peringkat kronik.

Antara ciri-cirinya ialah :

* Hidung berair, tersumbat dan terjadinya rasa sakit berdenyut di muka dan bahagian depan kepala terutama di dahi dan pipi.

* Serangan biasanya berlaku pada waktu pagi dan semakin berkurangan pada waktu petang.

* Rasa sakit apabila seseorang tunduk dan sujud.

KRONIK :

Serangan resdung akut yang kerap berlaku akan menyebabkan penyakit ini berubah menjadi kronik.
Seseorang yang menghidap resdung pada peringkat kronik, pesakit akan mengalami:

Kegatalan pada bahagian muka yang teruk

Jerawat yang banyak sesetengah penghidap sinusitis.

Kerap bersin pada waktu pagi
Ada kalanya hidung tersumbat
Tanpa demam tetapi hingus bertambah

Sakit pada bahagian muka berkurangan tetapi selalu sakit kepala

Cecair hingus berwarna hijau dan berbau berbau.

Saya suggest anda lebih baik refer pusat kesihatan untuk tahu punca sebenar keradangan kulit muka anda disebabkan anda juga penghidap resdung.penyakit resdung yg tak dirawat makin lama makin teruk tau.
Maafkan saya jika saya ingin membetulkan sedikit teori anda mengenai tindak balas kulit terhadap produk iaitu jerawat naik dalam masa minggu pertama ,sebenarnya itu bukan tindak balas normal,jika kulit anda menjadi kering , ya itu tindak balas normal bagi produk pemutihan,mengelupas itu proses membuang sel kulit mati,itu juga normal,tapi tindak balas yang anda hadapi itu negatif,sepatutnya anda dah berhenti guna on the spot anda kesan tindak balas itu,mungkin teori sebenar ini anda boleh amal dalam next produk yang anda bakal guna ya.
Menyentuh pengambilan multivitamins,termasuk vitamin C kan?so anda menggunakan 2 produk pencerahan dalam 1 masa ,1 dalam 1 luaran.saya kurang pasti ada keserasian atau tidak disitu.
soal pengamalan diet atau gizi pemakanan berbentuk vegetarian,sangat bagus untuk menjaga kulit,saya berpendapat anda sangat protective dalam hal kulit,adakah sebelum 3 tahun ni anda pernah mengalami masalah kulit juga?anda tak perlu jawab jika anda tak mahu ya. :)

SinaranTaqwa on 7/4/14 3:29 PM said...

Assalamualaikum, thanks luangkn masa mnjawab pertanyaan sy,sblm ni kulit muka sy tiada masalah tetapi krana alahan sy mula mengawal pemakann dn alhamdulillah kulit smkin bersih, dn tertarik utk mggunakn product ini krn tiada bhn asas nya tidak meragukan, perihal packaging, produk k brothers yg sy beli berbeza dgn yg ad d blog tuan blog.. mungkinkh product tiruan? Jika sy order dri tuan blog product ini, utk melihat perbezaan keberkesanan product ini, bagaimana blh sy mndpatkn?

Nur Shafiq on 7/4/14 9:34 PM said...

@SinaranTaqwa cik/puan , anda perlu ingat bahawa muka kita bukan bahan kajian untuk test keaslian sesuatu produk ,since anda sendiri dah terkena. walaupun saya ada testimoni positif dari keluarga saya sendiri,saya tak berani nak galakkan anda cuba sabun ini sebab kondisi kulit anda masih belum pulih kan??sabun ini tidak berfungsi menyembuhkan,tapi memutihkan sahaja.sebaiknya anda check dulu status keradangan kulit muka anda berpunca dari mana.saya khuatir cubaan anda hanya akan merosakkan lagi kulit muka anda :)

SinaranTaqwa on 7/4/14 11:07 PM said...

Assalamualaikum, thanks once again tuan blog, it's Miss Sinar, tq utk nasihat tuan blog.:)

Norita Wahida on 14/6/14 7:05 PM said...

Assalamualaikum nak tny sabun ni utk muke saja kw

Nur Shafiq on 21/6/14 3:34 PM said...

@Norita Wahida sabun ni untuk putihkan satu badan kita termasuk muka dan bahagian lain , fungsi buang sel kulit mati yg buat muka atau bahagian badan kita yg lain jadi sembam xmenarik :)

Wo Ai Ni on 23/12/14 9:56 PM said...

Assalamualaikum.. tetiba rasa nak bagi testimoni dekat sini... so far sy dah hampir 4 bulan guna sabun nih.. alhamdulillah setakat ni mmg kulit jadi lebih flawless~~ jerawat dah jarang naik, kesan parut2 jerawat pon dh pudar.. sampai mak sy pon tegur.. dia igt sy guna produk mahal :D and now she start to use it too... alhamdulillah... :D

sheda adenan on 14/2/15 10:35 AM said...

Saya guna baru first time je dah rasa pedih2 time cuci and after cuci pedih jgk tp pastu tk rasa dah. Saya rasa saya punya ni mmg ori. Patut saya teruskn pakai atau stop?

Kiera Rashid on 18/5/15 11:48 PM said...

Konfius bila baca. kena baca balik bau paham... oh, produk tiruan.... Iss, takutlah .. sekarang makin banyak produk tiruan kat pasaran.... huhh

Nur Shafiq on 19/5/15 12:32 AM said...

@Kiera Rashid orang pun ada tiruan , inikan pula produk kecantikan huhu :l entri berabad

Sofea Erni on 23/5/15 8:09 PM said...

Risau pulak bila baca. Boleh tak sya dptkan sbun ori dri tuan blog?😂

Nur Shafiq on 23/5/15 9:01 PM said...

@Sofea Erni dah berapa lama guna sabun susu ni ? kalau dah lama dan xda masalah , sy suggest anda teruskan beli dengan penjual tu :l sebab saya pun dah tak jual sabun. saya jual handphone sekarang. maaf ya

ina hashim on 1/6/15 12:15 AM said...

Utk kulit berminyak mmg sesuai.sy pkai dah setahun lbih..skali mak sy guna utk mandi,smpai mak sy sebuk suruh beli sabun beras ni..dia mmg menghaluskan kulit.utk kt muka bila dah buihkan jgn sental sgt,cuma apply kt muka tggu la dlm 20saat pastu trus basuh.mula2 pedih..tp pkaila pelembab..mmg ade kesan +ve..

Muba Zaky on 11/6/15 9:10 PM said...

Terimakasih sudah berbagi mengenai info sabun | salam kenal & sukses selalu

Unknown on 29/2/16 10:02 AM said...

Very very nice been using this for 3 yrs and my skin very smooth and really effective for who wants a light skin

Atikah Zulkarnin on 19/9/16 11:33 AM said...

Saya ada Pakai Sabun susu beras ni. Dekat sebulan dah. Alhamdulillah Kulit sye xmerah2 or gatal2. Jerawat pun dah xtumbuh sgt. Tapi tulah tiap Kali cuci muka rasa pedih dkt area mata and atas bibir. Kenape ye?

Atikah Zulkarnin on 19/9/16 8:53 PM said...

Assalamualaikum. Saya dah pakai sabun susu beras ni dekat sebulan lebih. Tapi tiap Kali cuci muka area Mata n atas bibir jd pedih2. Kenape ye?:( Lepastu akan mengelupas halus kalau dah kering. Tapi bila sye pakai sabun ni alhamdulillah kulit xde jerawat pasir sgt dah. Cuma bab pedih tu je. Ingatkan sehari dua je rasa pedih, sekali dekat sebulan dah ni

Shafique Stevenson on 24/9/16 1:15 AM said...

@Atikah Zulkarnin setiap produk kosmetik ada kesan sampingan berbeza pada setiap individu berbeza. rasa pedih pada bahagian mata tu besar kemungkinan sebab kulit bawah mata lebih nipis dan bahagian bibir. jika anda rasa kesan negatif lebih dari positif , lebih baik anda hentikan penggunaan sabun tu.

Fernando Otoshigami on 13/10/16 4:38 PM said...

Terima Kasih banyak atas sarannya, saya akan tunggu lagi informasi menarik lainnya
salam
Nu Amoorea Stem cell
Nu Amoorea Beauty Plus Bar

 

Copyright All Rights Reserved A Gentleman To Be