silent reader(s)

Nenek Masih Bernafsu




Gambar nenek sapa aku curi nih,imej kat atas nih cuma gambaran usia nenek dalam entri nih sahaja na,bukan watak sebenar -.-

Firstly aku sendiri masih ada nenek,belah ayah masih ada,belah umi pun masih ada.belah mak tiri yang kedua pun masih ada -.-
Yang penting nenek yang aku maksudkan ni tak ada kaitan dengan keluarga aku.

Tak salah aku umur dia dah jangkau 54 tahun,tak salah.dalam ic dia 60 lebih.Hal kedua yang penting,entri aku nih langsung tiada niat nak malukan nenek tersebut yakni aku takkkan mention nama dia disini yah !

Aku harap pembaca entri aku kali ni tergolong dari golongan anak-anak yang halang mak diorang dari kahwin lagi atas alasan diorang mampu jaga mak diorang.Mark my words ! Anak-anak yang halang mak diorang naa XD

Dari A sampai V,dia cerita kat aku pasal rumahtangga dia yang dah 4 tahun berlangsung tanpa pengetahuan anak-anak dia.See ? dia cerita anak-anak dia takut orang yang nak kat mak diorang nih sebab harta saja.well,suami nenek nih cuma 5 tahun muda dari nenek ni,rasanya takda isu bapa tiri muda yah !

Nenek nih memang open tapi dia tengok jenis orang jugak,baru dia berani cerita.mungkin muka aku ada iras aoron aziz..muka pandai simpan rahsia,macho,gagah..motif ? -.-
Tapi aku tahu dia cerita tak sampai Z.well,hal rumahtangga kan sepatutnya tak boleh dibincang umum rite ? But nenek nih ada exclusion sebab,aku rasa dia tak tahu nak luah kat sapa,anak-anak dia kan tak tahu,rite ?

Dengar punya dengar cerita dia last-last terkeluar cerita ranjang.fuhh fuhh..telan air liur dalam hati bila aku dengar dia terlepas cakap..macam mana telan air liur dalam hati ? nanti aku buat tutorial naa !
aku pun palsukan gelak sebab nak cover malu..ranjang kot? Dia cerita barang suami dia dah 'mati'..

Dari pengamatan aku dan juga gabungan isi cerita nenek tu,suami dia mati-mati tak mengaku barang dia 'mati' ! Kalau aku jadi suami dia pun aku tak ngaku ! Kang kalau bakal isteri tahu,nak ker dia kat kita kan ?? Haa tengok kaum Adam semua mengganguk ! Suami dia bagi alasan kejap ok kejap tak ok .faham tak ? Fuhh blog aku dah kena tukar jadi 'adult content' kalau ada post camni selalu -.-
Nenek nih ada special gift,commonly bagi orang keturunan raja berdarah syed katakan..Dia tahu suami dia ada masalah tu sebelum diorang kahwin lagi.Cinta diorang nih macam cinta di lewat usia la..Even nenek tu tahu,dia tetap setuju untuk nikah sebab dia yakin dia sendiri mampu ubatkan suami dia.

Malangnya suami dia pulak bagi alasan macam-macam untuk mengelak dari buat rawatan batin.Disitu lah point masalah nenek tu.Nenek tu cakap masa mula-mula kahwin masih 'berfungsi' tapi makin lama makin 'mati'.Nenek tu gitau aku kalau dia report kat pejabat agama,suami dia memang kena lepaskan dia.Tapi aku tahu,nenek nih sayang suami dia,kalau tak,takkan dia sanggup sabar dengan karenah suami yang mati-mati tak ngaku barang dia 'mati' kan ? Sabar jelah.

Point yang aku nak ketengahkan disini,nenek nih berusaha tau nak sembuhkan suami dia means dia masih perlukan nafkah batin dari suami dia ! Seriously selama nih aku pikir golongan nenek takda nafsu..See ? kalau mak ayah atau nenek atuk moyang kita nak nikah,jangan lah dihalang dengan alasan anak-anak boleh jaga,tak perlu teman dah..Enough yah ? Tua-tua mana pun seseorang,beratus ribu cucu cicit dia ada,still dia perlukan seorang teman hidup yang boleh teman dia sepanjang hayat dia,regardless berapa ratus umur dia pun ! Keperluan syahwat,urusan kebajikan diri seseorang tu hanya boleh dipenuhi oleh teman hidup,bukan anak-anak,bukan cucu cicit..Orang tua takkan nak ngaku dia masih perlukan semua tu,most of folks akan diam diri ja bila keinginan diorang ditolak mentah anak-anak.Kesian kan ?Tak sepatutnya keinginan moyang nenek atuk mak ayah untuk bernikah di lewat usia ditentang anak-anak,be considerate ok ?

6 balasan ikhlas:

fatin wawa on 26/11/13 10:20 PM said...

ok.. tergelak baca entri ni.. hehe..sebelum ni I though so.. igtkan kalau kawin dilewat usia mgkin utk mencari teman sbg pengubat kesunyian. first time dngr kes mcm ni, kalau yg cerita 2 seorg atuk maybe x pelik sgt kot sbb mcm kita tahu biasanya perempuan lbh cpt menopause compared to lelaki. tp I think at the age better nenek 2 cari teman hdp utk menambahkan bekalan akhirat together with her husband, so isu mcm 2 takkan timbul, dgn ini blh mengelakkan keretakkan hubungan.. :)

Nur Shafiq on 26/11/13 10:31 PM said...

terima kasih sudi komen..hahakk..so do i..1st time jugak dengar cerita camni,n secara in person.walaupun monopause,nafsu tak hilang rasanya..hahakk :)

Anis Najwa on 27/11/13 1:43 AM said...

selagi hidup selagi tulah bernafsu .... heheh .. A,a jangan halang.. benda baik kan :D

Nur Shafiq on 27/11/13 10:46 AM said...

tudia..hahakk..yea benda terbaik :)

Super Girl on 27/11/13 4:54 PM said...

HAHAHAHA . siyesly . ingat nenek takde nafsu da . :P

Nur Shafiq on 27/11/13 9:25 PM said...

dengan penemuan ini,maka tak syak lagi nafsu mereka masih ada rupanya :)

 

Copyright All Rights Reserved A Gentleman To Be